Debatt om NFF og landslagets koronahåndtering:

– Jeg synes hun svarer ganske dårlig for seg

Mandag kveld møttes KOM24-redaktør og TV 2s sportkommentator på TV2 Nyhetskanalen for å diskutere landslagskamp og korona. – NFF svikter sine verdier, sier Erik Waatland.

Publisert

Søndag publiserte KOM24-redaktør Erik Waatland kommentaren «Forstår Norges fotballstjerner hva de kommuniserer når de setter seg selv over et Europa med brukket rygg?»

Saken går ut på hvorvidt det er OK eller ikke at landslaget reiser til Østerrike for å spille kamp. Østerrike er - i likhet med Norge og mange land i Europa - sterkt preget av pandemien.

– Svikter når det gjelder

I tillegg ble det nylig kjent at en av spillerne på det norske laget er smittet av COVID-19. Dermed er flere av de norske spillerne i karantene.

Det er nå kjent at Norge reiser til Østerrike med et «alternativt landslag».

«Det holder ikke å lage kommunikasjonsplaner, verdidokumenter og strategier for samfunnsansvar når du svikter når det gjelder som mest. Det er i disse stundene vi hadde hatt behov for å sette et eksempel for våre barn og unge - som ser opp til fotballstjernene våre», skrev Waatland søndag.

Mandag kveld møttes KOM24-redaktør Erik Waatland og TV2s sportskommentator Mina Finstad Berg for en samtale om hvordan NFF og landslaget har håndtert situasjonen.

  • Se hele sendingen øverst i saken. Sendingen gjengis med tillatelse fra TV 2

– Krevende situasjon

I forkant av debatten sendte kanalen et innslag med elitedirektør i NFF, Lise Klaveness som svarte på kritikken som er rettet mot dem.

– Dette er en utrolig krevende situasjon, både kommunikativt og emosjonelt (...). Vi må få enda bedre frem at dette handler om å spille fotball - som tross alt sprer begeistring- innenfor regelverket. Det er vår jobb å prøve å finne det balansepunktet, sier Klaveness i innslaget og legger til:

– Det er det vi prøver på - vi skal aldri, aldri tøye regelverket og vi prøver å formidle det så godt vi kan.

– Jeg synes hun svarer ganske dårlig for seg for å være helt ærlig, sier Waatland i sendingen.

Fra venstre: TV2s sportskommentator Mina Finstad Berg, nyhetsanker Rune Kjos og Erik Waatland.
Fra venstre: TV2s sportskommentator Mina Finstad Berg, nyhetsanker Rune Kjos og Erik Waatland.
Powered by Labrador CMS