Joe Biden er blitt mye Googlet av nordmenn dette året.

Dette Googlet vi mest i 2020

Koronapandemien, presidentvalget i USA og bortgangen til basketspiller Kobe Bryant er blant hendelsene som nordmenn har Googlet mest dette året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hvert år gjør Google Norge et dypdykk i hva som har vært de mest populære søkene blant nordmenn i løpet av året.

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman i en pressemelding.

Ordet koronavirus topper listen over generelle søk, mens relaterte problemstillinger som hvordan bruke munnbind, hvordan permittere ansatte og hvordan klippe håret selv, også har vært ofte brukte søkefraser i år.

Topp 10 søkefraser

Koronavirus

USA-valget

Joe Biden

FHI

Corona symptomer

Munnbind

Førstegangstjenesten

Kobe Bryant

iPhone 12

Coronavirus Norge

Amerikansk valgkamp og Maskorama

Nordmenns engasjement for det amerikanske valget kommer også til uttrykk gjennom årets søkeord- og fraser. Joe Biden og Kamala Harris er to av personene som nordmenn har søkt mer informasjon om, naturligvis i sammenheng med det amerikanske valget.

I tillegg, ettersom 2020 for mange har bestått av mye tid innendørs foran nettbrett og TV-en, er mange av årets søkeord relatert til nettopp dette.

NRK-serien Førstegangstjenesten, med Herman Flesvig, topper listen i underholdningskategorien. I tillegg har et annet underholdningsprogram på NRK, Maskorama, og Netflix-serien Tiger King, blitt Googlet ofte.

Hvordan...?

Hvordan smitter coronaviruset

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan bruke munnbind

Hvordan slette Instagram-konto

Hvordan regne ut feriepenger

Hvordan oppsto coronaviruset

Hvordan permittere ansatte

Hvordan klippe håret selv

Hvordan teste seg for korona

Hvordan skrive søknad

Powered by Labrador CMS