Twitter går i strupen på Snapchat og Instagram

Fleets er tweets som forsvinner etter 24 timer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med «fleets» – flyktige tweets – går Twitter i strupen på Snapchat og Instagram stories. Fleets er tweets som forsvinner etter 24 timer. Med det håper de å nå et yngre publikum, og spise av det stadig økende markedet for flyktige historier.

Twitter selv begrunner introduksjonen av Fleets med at mange har behov for å kunne uttrykke seg mer spontant, uten å tenke på at det de poster skal leve evig. De nevner også behovet for å slippe likes-jaget. Den viktigste grunnen er nok likevel at Snapchat og Instagram stories er en suksess blant unge brukere, og den suksessen vil Twitter ta del i.

Fleets er, som nevn, tweets som forsvinner etter 24 timer. Du kan dele tekst, bilder og videoer, enten som en vanlig post, ellers som svar på en annen tweet. Det er ikke mulig å like, dele eller kommentere en fleet, men du kan svare med en direktemelding til avsenderen.

Fleets fra folk du følger vil vises øverst i Twitterstrømmen din. De som kan se tweets fra deg, kan også se fleets fra deg. Alle som kan sende deg direktemelding, kan også svare på dine fleets. Funksjonen skal bli tilgjengelig for alle brukere i disse dager, ifølge Twitter.

Mange vil nok sette pris på å slippe faren for å bli konfrontert med gamle tweets, men det er likevel grunn til å tenke seg om to ganger før du poster dine mest spontane fleets. Twitter lagrer fleets selv om de forsvinner fra nyhetsstrømmen.

Den nye funksjonen har fått blandet mottakelse. Nettavisen Gizmodo kaller funksjonen «pyse- modus», og mener den er en god nyhet for kyllinger.

En del brukere er også negative, slik brukere alltid er når nye funksjoner lanseres. Mange har likevel tatt i bruk fleets. Twitter selv har merket seg dette. Dagen etter lanseringen twittret de «noen av dere hater…men vi ser at dere fleeter».

Slik poster du en Fleet

Øverst i Twitterstrømmen din finner du fleets fra folk du følger. Der finner du også en knapp som lar deg lage en ny fleet. Twitter har laget en detaljert instruksjon om de ulike funksjonene.

Hvis du vil dele en tweet som en fleet, så klikker du på dele-ikonet nederst til høyre, og velger «Del i en fleet». Du kan legge til tekst og emojis før du deler.

Du kan også dele en fleet som en tweet. Vær oppmerksom på at fleeten da ikke vil forsvinne etter 24 timer. Klikk på menysymbolet øverst på fleeten, og velg «Tweet denne». Her kan du også legge til tekst før du poster tweeten.

For å dele en tweet som en fleet klikker du på dele-ikonet (1). Velg Del i en Fleet (2). Du kan kombinere tweeten med tekst og etiketter (3).
(1) Klikk på «Legg til» på fleets-linjen for å lage en ny fleet. (2) Du kan se hvem som har sett dine fleets.

Har du postet din første fleet?

Powered by Labrador CMS