Illustrasjonsfoto av Twitter-appen.

Stadig misfornøyd med Twitter

Twitter har tatt avstand fra det selskapet betegner som russiske myndigheters forsøk på å bremse og blokkere allmennhetens kontakt på nettet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det russiske teletilsynet sier at Twitter fortsatt ikke har fjernet over 3.000 meldinger som i Russland oppfattes som ulovlige.

Teletilsynet Roskomnadzor opplyste onsdag at farten på Twitter-tjenesten i Russland ble satt ned siden den amerikanske tech-kjempen ikke ville etterkomme pålegg om å fjerne innhold med tilknytning til barnepornografi, narkotikamisbruk og oppfordringer til mindreårige om å begå selvmord.

Torsdag meldte tilsynet at 3.100 meldinger med forbudt innhold stadig ikke var fjernet. Tilsynet sier at pålegget om fjerning av innhold i de nevnte kategoriene kun gjelder innlegg med foto, video eller grafiske illustrasjoner.

– Eierne av denne sosiale plattformen må bringe sin virksomhet i Russland i overensstemmelse med landets lovgivning, heter det. Det blir ikke sagt noe om ytterligere sanksjoner.

Twitter har tatt avstand fra det selskapet betegner som russiske myndigheters forsøk på å bremse og blokkere allmennhetens kontakt på nettet. Twitter legger til at de har nulltoleranse for seksuell utnyttelse av barn og at de ikke fremmer selvskading eller selvmord.

I de siste månedene har russiske myndigheter slått ned på sosiale plattformer som Facebook, Twitter og YouTube og beskyldt dem for å formidle protester mot fengslingen av Aleksej Navalnyj.

Powered by Labrador CMS