Oslo 20200609. Therese Johaug trener på Bislett og tester lyset før Impossible Games. Johaug valgte rødt lys under trening, og gleder seg til manndomsprøven. Johaug har dog realistiske forhåpninger til løpet sitt på torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Huawei frigir Johaug fra samarbeidsavtale

Huawei og Johaugs samarbeid avsluttes med umiddelbar virkning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dette skriver NRK torsdag kveld.

«Huawei er lei seg for å meddele at vi har bestemt oss for å frigi Therese Johaug fra samarbeidsavtalen med umiddelbar virkning for å la henne fokusere all sin energi på det som bør være hennes fokus, nemlig å forbli den beste langrennsløperen i verden», heter det i en uttalelse fra selskapet som NRK skal ha fått torsdag kveld.

Magnageren til Johaug, Jørn Ernst, skriver følgende i en tekstmelding til NRK:

– Vi setter stor pris på at Huawei tar et stort ansvar, og fristiller Therese fra samarbeidsavtalen, slik at hun kan ha full fokus på det sportslige.

Har snudd

Forrige uke meldte TV 2 at Therese Johaug ikke hadde planer om å avbryte sponsoravtalen med den kinesiske telegiganten Huawei.

I den anledning var KOM24 i kontakt med dosent og omdømmeekspert Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania.

– Hun må ikke sette seg selv i situasjon der det kan plutselig komme mye skudd for baugen hennes. Dette er nok en sak som kan ødelegge renommeet hennes, sier han og viser til dopingsaken som fikk henne utestengt og som har skapt mistanke mot Johaug i utlandet, sa Blindheim.

«Huawei er imot alle typer diskriminering»

KOM24 har denne uken skrevet en rekke saker angående det omstridte selskapet, blant annet om at Huaweis norske PR-topper stiller seg bak selskapets offisielle budskap.

«Huawei er imot alle typer diskriminering, inkludert bruk av teknologi for å utføre etnisk diskriminering. Vi tilbyr produkter og teknologi basert på anerkjente industristandarder. Vi verken utvikler eller selger systemer som identifiserer mennesker etter deres etnisitet, og vi tolererer ikke at våre teknologier brukes til å diskriminere eller undertrykke medlemmer av noen samfunn/grupper», har senior manager for public affairs and communications Erik Thomas Garner skrevet til KOM24.

Powered by Labrador CMS