Inger Elin Utsi får ansvaret for kommunikasjon i Sametinget.

Inger Elin Utsi er ny kom-sjef i Sametinget

Kommer fra jobben som seniorrådgiver ved seksjon for kommunikasjon i UiT Norges arktiske universitet i Alta.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Utsi jobbet som seniorrådgiver i Sannhets- og forsoningskommisjonen, rådgiver ved Høgskolen i Finnmark, vaktsjef og journalist i TV Nord, og journalist i NRK og Altaposten.

Hun har en bachelor innen samfunnsvitenskap, prosjektledelse, journalistikk og offentlig forvaltning/økonomi. Hun har også masteremne i markedsanalyse og finansiell analyse, og har digitaliseringskompetanse og kompetanse på strategisk tenking.

– Inger Elin er ei aktiv dame med mange jern i ilden. Hun har en god forståelse av politiske prosesser. Jeg har stor tro på at hun vil bidra positivt inn i utviklingen av Sametingets kommunikasjonsarbeid og jeg ser frem imot å jobbe sammen med henne, sier sametingsdirektør Inger Marit Eira-Åhrén i en pressemelding.

Utsi er fra Kautokeino og har nordsamisk som morsmål. Hennes arbeidssted vil være på Sametingets kontor i Kautokeino.

Kommunikasjonssjefen har ansvar for å lede det strategiske arbeidet innen kommunikasjon, mediekontakt og omdømmebygging, ledelse av enhetens faglige virksomhet, organisasjonsutvikling og personaloppfølging. 

Kommunikasjonssjefen har resultat-, budsjett- og personalansvar for enheten og inngår i Sametingets ledergruppe og rapporterer til Sametingets direktør.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS