Flagget til topps for håndteringen «Rent kommunikasjonsfaglig var dette veldig godt og smart løst når de først innså at de hadde gjort en feil», skriver Bente Kvam Kristoffersen.
Hva med å klone sjefen? Lek med AI-verktøyene! «Den største trusselen akkurat nå er ikke at AI skal ta over jobbene våre, men at mange av oss blir sittende igjen på gjerdet», skriver Anne-Lise Mørch von der Fehr.
Happy Pride, til den som tør «Klumpen i magen kommer litt oftere opp i halsen nå som det er Pride og sakene dominerer nyhetsbildet», skriver Kristine Meek.
Stadig mer av norske annonsørers penger sendes ut av landet «Norske annonsører sier at de vil bruke mer penger på sosiale medier og søk. Det betyr mindre penger til redaksjonelle miljøer og mer penger ut av landet til internasjonale ad-tech-selskaper. Hva gjør det med maktforholdene i det norske annonsemarkedet?», skriver Bjørn Solvang.
Europeiske adtech-selskaper bør vise vei for en personvern-først digital markedsføringsfremtid «Fremtiden for all digital markedsføring bør være basert på prinsipper om personvern og brukerkontroll. Her må europeiske adtech-selskap på banen», skriver Jan Berthrand Danielsen
De gode historiene som ikke blir plukket opp av media – har de likevel livets rett? «Å få redaksjonell omtale i et medielandskap preget av stadige endringer er lettere sagt enn gjort. Men betyr det at gode historier må vike – eller må bedrifter og næringsliv rett og slett se etter andre måter å få ut budskapet sitt på? », skriver Kristine Hagerup Thorstensen.
Vi har et problem «Hvorfor digitaliserer vi ikke bedre? Digitalt utenforskap er et tema som alle snakker om og i våre tilsyn feiler ni av ti løsninger. Både Europa og USA har lover som sikrer inkluderende digitalisering. Det har også Norge, men likevel henger løsningene bakpå. Hva skal egentlig til?», skriver Malin Rygg.
Ikke kødd med den sterke historien «Jubileum, langvarige ekteskap og MS. Partiledernes landsmøtetaler er et nyttig grep for å få oppmerksomhet om egen politikk, men kanskje aller mest for å fjerne oppmerksomheten fra noe annet», skriver Jacob Mæhle og Hedvig Heyerdahl Moser.
Evig eies kun et dårlig rykte «Henning Kvitnes synger om kjærlighet, men det er ikke kjærlighet som gjør at denne strofen har surret rundt i hodet mitt de siste ukene. Det er renommeet til kommunikasjonsfaget.», skriver Anne-Lise von der Fehr i Kommunikasjonsforeningen.
Spør du meg, er det vår fordømte plikt «Jeg slår et slag for at vi gir ungdommene våre et bedre førsteinntrykk av arbeidslivet! De fortjener en god tilbakemelding like mye som oss voksne!», skriver Kari Anne Susegg Kvarving.
Vi starter ingen prosjekter eller prosesser uten at målgruppene er involvert «Når vi går opp stier vi ikke har gått før, er det lett å tråkke feil. I vår forespørsel til Malin Langøy Aarbø, tråkket vi feil og det beklager vi», skriver Maryam Iqbal Tahir.
Kjære Kulturdirektoratet: Nei, jeg ønsker ikke å være en poster girl i rullestol «Å bruke en person med en fysisk “defekt” for å sole seg i glansen av egen mangfoldsdugnad, er en dårlig løsning», skriver Malin Langøy Aarbø.
Umar Ashraf: Årets viktigste Eid-initiativ kommer nok fra landets største finanskonsern «Jeg har gjort en rask analyse av årets eid-hilsener på sosiale medier, og er mest imponert over DNB.», skriver Umar Ashraf.
Den eneste kanalen som virkelig passer meg, er visst LinkedIn «For meg personlig passer visst algoritmestyrte medier best som arbeidsverktøy og faglig inspirasjon, ikke underholdning og tidsfordriv», skriver Heming Welde Thorbjørnsen.
Nynorsk er en (glemt) del av mangfoldsarbeidet «Mange virksomheter har ambisjoner om å bli mer mangfoldige og inkluderende i 2023. Har du da råd til å ekskludere et av våre to likestilte skriftspråk?», skriver Cecilie Stenbakk Engebretsen.
I reklamemarkedet skjer det mye positivt for norske kinoer «Det kommer stadig flere oppløftende kino-nyheter. Antall solgte kinobilletter øker. Øker gjør også reklameomsetningen på kino», skriver Espen L. Pedersen.
Vi kan ikke la teknologiselskapene alene styre utviklingen av kunstig intelligens «Vi trenger en politisk debatt om de etiske dilemmaene og etikken i hvordan man utvikler og bruker kunstig intelligens», skriver Anne-Lise Mørch von der Fehr.
Jeg har dårlig arbeidsmoral «Det ble jeg fortalt i en rekrutteringsprosess. Eller, «jeg jobber for å leve, jeg lever ikke for å jobbe» som de fortalte meg. Men er det ikke sånn for de fleste?», skriver Anne Marte W. Smebye.