Ikke fri på første date «Denne kortsiktige tankegangen til arbeidsgivere er skadelig, på mer enn én måte», skriver Hans Petter Stub.
Konsekvensene av cyberangrep strekker seg langt utover den umiddelbare økonomiske skaden «Cyberangrep har nesten blitt hverdagshendelser i Norge. Antall kjente angrep er seksdoblet fra sommeren 2022 til tidlig høst 2023. Mange angrep blir ikke offentliggjort og mørketallene er trolig store», skriver Axel Revheim i Nucleus.
Derfor bør du prioritere markedsføring i krisetider «Her er seks grunner til hvorfor du virkelig bør satse på godt innhold – spesielt i krevende perioder for firmaet», skriver Siril Reyes Aartun.
Hvorfor er jeg på TikTok? «Det undrer meg litt at en mann på 60 er noe særlig interessant for «kidsa» å følge med på, men jeg synes det er fantastisk hyggelig at jeg når ut der», skriver Petter Stordalen.
På tide å gå i livbåten? «Sosiale medier har slått innover oss som en tsunami og endret medielandskapet totalt de siste 10–12 årene. Det har etterlatt et landskap som kanskje ikke ble helt det vi håpet – og det er på tide å engasjere seg i konsekvensene», skriver Morten Micalsen, partner i Atyp.
Vil en seier for personvernet bety kroken på døra for internett slik vi kjenner det i dag? «Det at Meta nå må endre forretningsmodell, og sannsynligvis gå mot en mer brukerfinansiert løsning, vil medføre konsekvenser for annonsørene», skriver Christian A. Schjelderup.
Jeg betalte 149 kroner for Facebook, så du slipper «Jeg tror ikke Meta har noen interesse av at vi faktisk skal betale for dette», skriver Ole Petter Baugerud Stokke.
Fremtidens netthandel: Hyperpersonalisert, AI- og influenserdrevet «For å skape en hyperpersonalisert netthandel der merkevarer, forbrukere og kunder er tett sammenvevd, må vi gjennom tre faser. Med hjelp av AI er vi på vei inn i fase 2, og en shoppingrevolusjon. Her kommer innholdsskapere og influensere til å spille en enda viktigere rolle enn i dag. », skriver Thomas Elvestad.
Kommunikasjonsforeningen svarer på kritikken: Vi er helt på nett «Vi vet hva internett er og lever ikke i den villfarelse at alle kommunikasjonsarbeidere jobber analogt og kun håndterer presse. », skriver Anne-Lise Mørch von der Fehr.
Har Kommunikasjonsforeningen helt glemt internett? «I programmet for Høstseminaret 2023, finner jeg lite av interesse for web-kommunikatører. Har Kommunikasjonsforeningen glemt oss?», skriver Oskar Seljeskog.
Har kritikerne våre litt rett? «Bremseklosser, dørlukkere og kakepyntere. Har kritikerne våre litt rett når de kaller kommunikasjonsfolk alt dette? », skriver Anne-Lise Mørch von der Fehr.
HR kan employer, men ikke nødvendigvis branding «Resultatet av manglende kommunikasjonsfaglig ekspertise ser vi daglig», skriver Hans Petter Stub.
Kan et selskap ta ansvar? «Det siste halvåret har svenske Aftonbladet avkledd Hennes & Mauritz og deres returordning for klær. Hvorfor fortsetter vi å tro på det H&M sier om egen grønnhet?», skriver Jørgen Bakke Fredriksen.
KI-ærlighet kan gjøre blind «Uten et velfungerende etisk kompass risikerer du å lage villedende og diskriminerende markedsføring med kunstig intelligens», skriver Marthe Dypvik Jensen og Torunn Holm.
Medienes største problem er ikke Meta og Google, det er arroganse «Responsen fra Schibsted og Amedia på min kritikk av annonseproduktene de tilbyr norske annonsører forteller alt om hvorfor norske medier sliter», skriver Ståle Lindblad.
Styrer du nettsidene dine i blinde? «Lir du av analyseparalyse eller prioriteringsangst? Her er 7 teikn på at nettsidene dine sviktar strategien, og nokre enkle grep du kan gjere for å unngå det», skriv Are Gjertin Urkegjerde Halland i dette innlegget.
Når 8 av 10 sliter med å måle effekt, må vi gjøre noe «Drømmen hadde vært om vi hadde en felles bransjestandard for rapportering både offline og online – slik at ingen fikk lov å «jukse» med tallene til egen favør, og det ble lettere å få med ledelsen på ny tankegang», skriver Stine Stenhaug
Pitch perfect! Perfect pitch? «Ber vi om «unormalt» mye i et finaleheat er mitt råd at vi betaler en viss sum. På generelt nivå synes jeg faktisk ikke vi skal be om så mye at spørsmålet reises i det hele tatt», skriver Jan Morten Drange.