Influensere i opprør mot Forbrukertilsynets nye retningslinjer Norske influensere er opprørte over det de ser som forskjellsbehandling fra tilsynsmyndigheten.
Forbud mot politisk reklame på TV, men fritt fram på sosiale medier «Er dagens regelverk knyttet til politisk reklame utdatert? Det vil jeg mene det er grunn til å hevde», skriver Ole Andre Skarbøvik.
Neida, det er ikke så mørkt på LinkedIn – men man må slå på lyset selv «Det handler om å røkte feeden sin. Gi oppmerksomhet til de som skriver interessant innhold. Gi en like eller en kommentar. Følg de flinke folka», skriver Rune Jevne Sjøhelle.
Er Linkedin det mørkeste stedet på internett akkurat nå? «Med disse eksemplene prøver jeg ikke å ta mann eller dame, men ball. For hvor kommer denne dele-iveren fra?», skriver Henrik Weido Lorentzen.
Erna Solbergs tidligere spinndoktor: – Sindre Finnes snakket usant i 2014 også Sigbjørn Aanes gjestet Debatten med Fredrik Solvang på tirsdag denne uken.
I denne runden har nok ting blitt sagt som ikke burde blitt sagt, noe er nok også sagt på tidspunkt når man burde latt være å si noe i det hele tatt «Debatten har gått i bransjemedia som følge av at Coop valgte WAL og ikke et tradisjonelt mediebyrå. Her kommer en presisering.», skriver Jan Morten Drange i ANFO.
Det handler ikke om å unngå å bli arrestert, men å få tilbake tilliten «Med de nye kravene fra EU kan det fort oppfattes som at det bare blir enda vanskeligere å kommunisere bærekraft. Men det er ikke synd på oss kommunikasjonsfolk», skriver Matilda Aronsson.
HVA I ALLE DAGER SKAL VI GJØRE DA?! «På jobben min er det en del av strategien: Å ha det gøy på jobb!», skriver Halvor Pritzlaff Njerve og oppsummerer Social Media Days.
Med håp om en utypisk debatt «Jeg tror vi går inn i en tid der det blir mer krevende for unge å finne sin plass i deler av kommunikasjonsbransjen», skriver Eirik Øiestad i dette innlegget.
Sørget en kinesisk app for borgerlig valgseier? «Å være aktiv på TikTok er ikke lenger valgfritt, men en nødvendig del av markedsmiksen for å nå de unge.», skriver Susanne Vedvik Kalleberg i Elg.
Bærekraftskommunikasjon er altfor kjedelig! «Hvorfor skal folk bry seg om bærekraft når så å si alt av bærekraftskommunikasjon som dunkes ut er dørgende kjedelig?», skriver Helge Skivenes.
Kampen for de frelste – hvorfor politisk reklame virker, selv om den ikke virker «Har du sett en politisk reklame i denne valgkampen og tenkt: Det var et bra argument, jeg tror jeg skifter parti og stemmer på avsenderen av denne reklamen i stedet?», skriver Jens E. Kjeldsen.
Det nytter ikke å kvotere, hvis damene takker nei «En fersk analyse fra Retriever viser at bare én av tre mediekilder er en kvinne. Det er lett å skylde på redaksjonene, men sannheten er at kvinnelige kilder oftere takker nei. », skriver Guro Lindebjerg og Maren Bækkelund Ellingsen i dette innlegget.
For all del: Send de unge håpefulle vår vei! «En bransje uten de ivrige, lærevillige og dedikerte “juniorene”? Det er både en trist, men også en skummel vei å gå», skriver Tonje Hallén Askim i Elg, med hele byrået i ryggen.
Hva vil velgerne huske best: Enger Mehls TikToker eller Senterpartiets politikk? ««The election is not reality-TV» sa Barack Obama til NBC’s tonight show under valgkampen i USA i 2016. De siste årene kan det se ut til at det motsatte har blitt realiteten, selv her i Norge» , skriver Julie Våga.
En trussel mot demokratiet, jeg? «På NRKs nyhetsmorgen har jeg fått tunge nyheter. Dessverre kan det være min skyld hvis mange velgere stemmer blankt i år. Det var jo overraskende. Heldigvis tror jeg ikke det stemmer», skriver Eivind Trædal i dette innlegget.
NAV: – Vi er opptatt av enkeltmenneskene - og god brukeropplevelse «Are Gjertin Urkegjerde Halland skriver i KOM24 at «innhaldet er velferdstaten si blindsone». Tusen takk for at du tar opp dette Are! Dette er viktig for oss», skriver
De personlige, konkrete og emosjonelle historiene er kanskje det sterkeste retoriske middel vi mennesker har «Ulempen med sterke personlige historier – særlig i valgkamp – er at de snevrer perspektivet inn», skriver Jens E. Kjeldsen.