Er det viktigere å stille spørsmål om rådgiveres lønn enn mer overordnede organisering? «Flere medier har den siste tiden gjengitt Nettavisen sin sak hvor de spør hvor mange kommunikasjonsrådgivere Statens vegvesen trenger. Politikere fra Rødt og Senterpartiet er kritiske til antallet kommunikasjonsrådgivere i veivesenet. Et relevant spørsmål er om politikere burde være opptatt av mer overordnede problemstillinger», skriver Einar Søberg i dette innlegget.
Kommunikasjonsrådgivere – demokratiets usynlige forsvar «I en tid hvor desinformasjon, KI-genererte svindelforsøk og sosiale medier former folks virkelighetsforståelse, er de redaktørstyrte medienes samfunnsoppdrag viktigere enn noen gang. Men det er lett å glemme en yrkesgruppe som jobber i kulissene – oss kommunikasjonsrådgivere», skriver Øystein Hjortland i dette innlegget.
Redaksjonell omtale får ny kraft gjennom KI-søk «Søkevanene våre endres fundamentalt. I stedet for å klikke seg gjennom Google-resultater, får vi nå sammendrag og svar direkte fra ChatGPT, Copilot og andre AI-verktøy», skriver Thea Rustad og Simen Aukland i TRY Råd.
Hvor mange kommunikasjonsrådgivere trengs det egentlig? «Mímir Kristjánsson (R) og Sigbjørn Gjelsvik (SP) lurer på hva alle kommunikasjonsrådgiverne i Statens vegvesen gjør, og antyder at de ikke bidrar til kjerneoppgavene», skriver Mizanur Rahaman i dette innlegget.
Så mange jobber med kommunikasjon i Norge, Sverige og Danmark Danmark har økt antallet kommunikasjonsstillinger i staten med nær 70 prosent på ti år. I Sverige slår regjeringen alarm om milliardbruk. I Norge har utviklingen vært langt mer beskjeden – men debatten raser.
Mímir har rett i én ting: De setter ikke opp veiskilt! «Jeg tror Mímir og Sigbjørn, i tillegg til praksisopphold hos SVV, kunne hatt god nytte av en kommunikasjonsrådgiver før de tråkket på gassen i Nettavisen», skriver Åshild Berg-Tesdal.
Når journalistar og politikarar ikkje har peiling på kva ein kommunikasjonsrådgjevar gjer «Nettavisen er i gang med ein serie der dei set søkelyset på kor mange kommunikasjonsrådgjevarar det er i det offentlege. Men kor sjokkerande saker kan me eigentleg venta oss?», spør redaktør Yngve Garen Svardal i denne kommentaren.
Er du klar for å bruke KI-agenter og KI-chat, eller har du for dårlig innhold? «Vi som jobber med innhold får stadig spørsmålet; « … men trenger vi å jobbe med innholdet vårt? Kan vi ikke bare bruke en KI-agent eller en KI-chat som svarer for oss? »», skriver Julie Odner.
Puss vinduene i eget glasshus, Anorak «Når Anorak nå løfter pekefingeren, er det på høy tid at de tar en titt på egne kunder», skriver Rune Woldsnes i dette innlegget.
Ingenting i Frps nye film er tilfeldig «Frps nye kampanjefilm, produsert av Los&Co Drammen, er noe av det mest provoserende jeg har sett på lenge», det skriver kreatør og partner i Anorak, Eirik Johansen.
Bullshit fra Rødt-politikeren om kommunikasjonsjobber «Vi kommunikasjonsfolk er drittviktige. Som han som vasker på sykehuset, hun i kassa på Rema og hun som opererer oss når vi er syke», skriver Cecilie Stenbakk Alstad.
Samfunnsansvar er også merkevarebygging «Det er store muligheter til å drive verdifull merkevarebygging, selv uten store annonsebudsjetter», skriver Diana Peters.
59 prosent av den norske befolkningen vil boikotte amerikanske merkevarer «Norske forbrukere har tradisjonelt vært glad i amerikanske merkevarer – hva skjer nå?», spør Eirik Ekrann.
Når de store jager klikk – og de små treffer blink «Tor Arne Sandholt i HS Media snakker varmt om redaktørstyrte medier. Det er bra. Men når pengene skal fordeles, havner de i lomma på de største aktørene. Hva med de små og mellomstore nisjemediene – som faktisk treffer målgruppa midt i hjertet?», skriver Alf Bergin.
Markedsførere i KI-teten «Når det kommer til generativ kunstig intelligens, er det faktisk vi markedsførere som leder an. Mens mange fortsatt snakker om mulighetene, har vi allerede tatt teknologien i bruk», skriver Else Gullestad.
Er vi redde for å lage rammer? «De som er på vei inn i arbeidslivet har et stort behov for å bli forklart og forstå forventninger, og ikke minst få tilbakemeldinger. », skriver Ole Janzso.
Harvards kamp mot maktens kontroll «Når demokratiets grunnpilarer utfordres, er det ofte universiteter og forskningsmiljøer som står i førstelinjen. Det ser vi tydelig nå. », skriver Lejla Grinde i dette innlegget.
I stedet for å holde fast på gamle dogmer, burde vi kanskje heller lytte til den yngre generasjonen? «Er det virkelig nødvendig å «tenke, puste og leve for jobben omtrent 8 timer hver dag»?», spør Marius Amundsen Flaget i dette innlegget.