– Jeg gleder meg veldig til å lage reklamefilm med Fersken Film. De er flotte folk som jobber hardt, og jeg tror vi kan oppnå mye bra sammen, sier Frøydis Moe.

Fersken Film henter ungt talent fra Oslo Assembly

– Ble blåst av banen.

Publisert

Frøydis Moe melder overgang fra Oslo Assembly til Fersken Film. Hun har en master i filmregi fiksjon fra Screen Academy i Scotland og Filmkunst fra OsloMet.

I 2019 ble hun nominert til Beste Norske Kortdokumentar i Nordic Docks for dokumentaren «Tro på meg», og har mottatt flere nominasjoner, blant annet fra British Film Institute´s «Future Voices». I tillegg kom kortfilmen «Hemale Education» kom inn på den prestisjefulle Gøteborg Filmfestival.

– Jeg ble blåst av banen av Moe som filmskaper da jeg så Hemale Education fra 2020 – en sterk historie som jeg fortsatt reflekterer over, sier daglig leder og produsent i Fersken Film Anette Sandbu.

Og legger til at Moe har en spesiell evne til å formidle uten bruk av ord.

– Hun tar oss med tett innpå følelsene, fra de behagelige pastell-tonene som er mye av hennes identitet som filmskaper, til nærbilder av ansiktsuttrykk som hun får til å utstråle mer ubehag enn tusen ord kan forklare. Jeg har stor respekt for filmskapere som ikke undervurderer sitt publikum, og heller tar dem med å trekke egne konklusjoner, og på den måten skaper en helt egen verdi for hver enkelt.

Sandbu sier Moe for lengst har overbevist i kortformatet – og tar med disse grepene inn i Ferskens kommersielle verden.

Fersken Film har siden oppstart i 2021 produsert reklamefilmer, dokumentar og kunstfilm, og gjort samarbeid med blant andre Tante Randi, Hermiér Communications og senest Animasjonsdepartementet på Volkswagens virale «kontorstol» reklamefilm, med regi og linjeprodusent fra Fersken Film.

– Vi er i en utrolig spennende tid, både i vår egen utvikling som et lite produksjonsselskap men også med våre samarbeidspartnere, så Frøydis sin ankomst kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

Powered by Labrador CMS