Torsdag var Arkivverket på plass under TechMeet-messen i Oslo, hvor de håper å finne sitt neste kommunikasjonstalent.

Her jakter Arkivverket morgen­dagens kommunikasjonstalenter

– Det er kjempespennende å få inn unge mennesker i kommunikasjonsavdelingen vår, og det er ikke bare de som lærer. Det gjør vi også.

Publisert

Torsdag kunne potensielle lærlingebedrifter møte morgendagens tekniske kommunikasjonstalenter på TechMeet-messen i Oslo. Messen er for Oslo-elever fra videregående skole som har medieproduksjon som fag.

– Vi har god erfaring med å ha lærlinger – det er nyttig, sier spesialrådgiver for strategi og kommunikasjon i Arkivverket, Kjetil Sviland, i en pressemelding.

Øker kapasiteten

Arkivverket var en av bedriftene med stand – på jakt etter mediegrafiker.

Lærling Sofie Holberg, forteller kommende lærlinger hva de kan forvente seg i lærlingetiden.

– Vi har en som er klar for fagprøve og jobb, vi har en som fortsetter et år til, og nå søker vi etter hennes nye kollega, sier fagdirektør Anne-Grethe Danielsen i Arkivverkets strategi- og kommunikasjonsstab.

Lærlingene jobber primært med film, redigering, streaming og noe foto.

– Det er et kjempegodt tilskudd til den kompetansen vi sitter på, og takket være dem kan vi produsere mye mer innhold til sosiale medier enn vi ellers ville hatt kapasitet til.

Danielsen mener flere kommunikasjonsavdelinger burde se nytteverdien i å hente inn lærlinger.

– Det handler også om å ta samfunnsansvar og bidra til at elevene får fullført utdannelsen, sånn at de får tatt fagbrev.

Lærer av hverandre

Spesialrådgiver Sviland har bakgrunn fra NRK og TV 2, og står for mye av den praktiske opplæringen.

Kjetil Sviland står for mye av den praktiske opplæringen for lærlinger i Arkivverket.

– Det er kjempespennende å få inn unge mennesker i kommunikasjonsavdelingen vår, og det er ikke bare de som lærer. Det gjør vi også, forklarer han.

Derfor er TechMeet-messen viktig for virksomheten.

– Her møter vi kommende medie-talenter fra Medieproduksjon ved IM-linja (Informasjonsteknologi og medieproduksjon), i Oslo. I dag har våre lærlinger rigget fotostudio for testing under messa, og en loop med egne filmer som de viser elevene. De har i grunnen hatt hele planleggingen.

Han synes det er artig å se hvordan elevene utvikler seg til kompetente og selvdrevne medarbeidere i løpet av lærlingtiden i Arkivverket. Og håper messe-deltagelsen resulterer i en ny talentfull lærling med oppstart til høsten.

– Det er stor sjans for at et av morgendagens kommunikasjonstalent var innom oss i dag, avlsutter Sviland.

Powered by Labrador CMS