Slik så det ut under eksperimentet.

Polestar og Trigger undersøker hjernen

Hva er det egentlig som skjer med oss når vi opplever kjøreglede? For å komme nærmere svaret tok Polestar og Trigger i bruk nevroteknologi.

Publisert

Tidligere i år tok Polestar med seg elbiler og testpersoner til den islagte Tisleifjorden på Golsfjellet for å måle kjøretøyenes ytelse sammen med sjåførenes reaksjoner.

– I Norge kan vi ha ganske krevende kjøreforhold, men de byr også på enorme muligheter for kjøreglede. Når du har en bil som takler disse forholdene, kan det være skikkelig moro å kjøre bil, sier Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i Polestar Norge.

Eksperimentet er en del av et kommunikasjonsløp fra Polestar. De samarbeider med PR-byrået Trigger.

Blant testpersonene var to vidt forskjellige sjåfører som stilte med hvert sitt utgangspunkt og forhold til både bilkjøring og kjøreglede. 

Blant dem var moteinfluenser Nina Sandbech, som verdsetter komfort og sikkerhet. Den andre siden av skalaen var representert av bilentusiast Kris Rifa, som lever for fart og adrenalin.

Begge deltakerne ble utstyrt med EEG-sensorer som måler hjerneaktivitet og briller med øyesporing som registrerer hvor blikket beveger seg. Deretter kjørte de Polestar-biler på både islagte baner og svingete landeveier, mens utstyret fulgte med på hvordan hjernen og blikket deres reagerte i sanntid.

– I dette eksperimentet var det spennende å ta den klassiske spørreundersøkelsen et steg videre. Ved hjelp av nevroteknologi kunne vi måle reaksjonene i det øyeblikket de oppstod, i stedet for å bare spørre i etterkant. Det gir ikke bare dypere innsikt, men også et mer ærlig bilde av hvordan testpersonene faktisk opplevde kjøreturen. EEG-data lyver ikke, sier Babak Behrad, planner i Trigger.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS