Legger ned Stortingsrestauranten: – Blitt for gamle og mektige
Etter åtte år og over 200 episoder er det slutt for den populære Høyre-podkasten.
Høyre-toppene Henrik Asheim, Tina Bru og Peter Frølich legger ned podkasten Stortingsrestauranten.
I den siste episoden forteller trioen at prosjektet, som startet med to «backbenchere» som skulle fortelle om livet på innsiden.
– Gradvis har podden gått til å bli ledelsespodkast. Nå som jeg slutter på Stortinget kan jeg ikke fly til Oslo for å lage podden lenger. Dere er strengt tatt blitt for gamle og mektige til å lage podden videre uansett, sier Bru henvendt til Asheim og Frølich, som fortsetter på Stortinget.
Stortingsrestauranten ble startet av Bru og Asheim i 2016, lenge før de fikk sentrale roller i partiet.
Peter Frølich kom senere med som fast deltaker. Sammen skapte de det som raskt ble Høyres mest kjente podkast og en sjelden ufiltrert kanal inn i partipolitikken.
Etter hvert som trioen rykket opp i gradene, ble det vanskeligere å snakke like fritt.
– Jeg kommer til å savne et slags fristed hvor vi har kunnet lufte ut frustrasjoner og ledd av de absurde situasjonene politikere havner i, skriver Asheim i en SMS til Nettavisen.
Selv om Stortingsrestauranten nå stenger dørene for godt, håper Asheim at yngre Høyre-profiler vil videreføre formatet. Han beskriver podkast som et «fint format for å forklare sammenhenger og ta lytterne med i kulissene».
Frølich foreslår med glimt i øyet at eventuelle etterfølgere kan kalle podden «Bøttekottet» eller «Bakerste benk».
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no