– Seifiske er som du ser hardt arbeid!, sier Johannes Fjose Berg.
– Seifiske er som du ser hardt arbeid!, sier Johannes Fjose Berg.

☀️Sommerpraten:

– Joni Mitchell og Nick Cave hadde antageligvis hatet dette

Johannes Fjose Berg vil invitere fire superstjerne på firestjerners middag, men frykter for stemningen rundt bordet. 

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

I tillegg får vi blant annet høre hva deres mest minneverdige sommerminne er, hvilken bransjeperson de mener man bør følge med på, og hvilke råd de vil gi til unge mennesker som ønsker å lykkes i bransjen.

I dag er det Johannes Fjose Berg, managing partner og seniorrådgiver i Goodwill strategi og kommunikasjon, som svarer i Sommerpraten.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?


– Hvis du spør meg om reisemål, så blir det Engeløya i Steigen. Ingen over, ingen ved siden. I tillegg skal jeg og min elskede fru på en slags mini-Interrail rundt omkring Gardasjøen. Det blir helt knall. Jeg gleder meg også veldig til å få lest litt bok. Der har jeg sviktet fundamentalt det siste året, og som en form for avlat starter jeg med en klassiker. Kanskje Pan av Hamsun, som jeg skammelig nok ikke har fullført.

– Hva er det rareste eller mest minneverdige du har opplevd på ferie?

– Jeg har mange gode ferieminner, men én opplevelse har brent seg fast. Da jeg var tolv år, tilbrakte jeg en måned i Tanzania, uten foreldre, hos en god venn. I helgene dro vi på safari og dykkerferie. Det var ganske voldsomt for en tolvåring, og jeg er utrolig takknemlig for den opplevelsen. 

Ferieminner fra den usedvanlig vakre øya Mafia har festet seg som et virus jeg ikke blir kvitt. En dag skal jeg tilbake dit, og håpet er at øya enda ikke er ødelagt av turister som meg selv.

– Hvem i bransjen har imponert deg det siste året?

– Vet du, det er ikke så mange som har gitt meg ståpels i år. Jeg følger imidlertid ikke like godt med på prisutdelinger som før, og det jeg husker har ikke satt seg helt. 

Men hvis man skal se på økonomiske resultater blant byråene, så finnes det jo noen som utmerker seg. Uten at jeg har gravd meg ned i dem alle, så vet jeg jo at Mørland & Johnsen, Apeland og en bukett andre har levert godt. Men det er jo et litt kjedelig svar. 

Camilla Kim Kielland og Morgenstern hadde vel rundt 200 nominasjoner i Gullfisken, så det får nesten være et slags faglig alibi her. Og så synes jeg folka i Vipps gjør godt arbeid.

– Uten å nevne noen fra ditt eget byrå, hva er den beste kampanjen du har sett til nå i år?

– Jeg blir egentlig mest imponert av dem som på fortreffelig vis løser konkrete utfordringer i hverdagen, enten det gjøres ved hjelp av interne ressurser eller byråer. Det meste av godt kommunikasjonsarbeid i Norge er fiskekaker, og ikke kveitemedaljonger med granateplepurré. 

Hvis jeg likevel skal trekke fram én kampanje jeg husker godt, så må det bli Erik Heisholts standhaftige arbeid med å selge toalettpapir i sosiale medier. Godt tekstarbeid og nydelig visuelt håndverk. Ser at han, as we speak, har satt sammen et fint arbeid for Antirasistisk Senter, så jeg får ta med den! Gleder meg til å levere inn noen pitcher sammen med Erik det neste året! Bra fyr, selv om han er Leeds-supporter.

– Hva er ditt beste råd til unge som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Tre ting. Lær deg å skrive godt. Forstå hvordan samfunnet er skrudd sammen, og lær deg å måle effekten av det du gjør. Bruk KI i ulike varianter for å følge alle de tre rådene.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du, og hvorfor?

– Fire stjerners middag. Jeg skulle invitert Bruce Springsteen, Håkan Hellström, Joni Mitchell og Nick Cave. Det ville vært magisk! Jeg er kokk og servitør, selv om jeg ikke på noen måte ville vært verdig! Mitchell og Cave hadde antageligvis hatet dette, men ettersom dette jo ville vært under tvang hadde jeg hentet inn Brandi Carlile som støtte når stemningen ble for dårlig. (Søk opp Mitchell og Carlile i Newport, så skjønner du hvorfor.) 

Menyen på denne tiden av året hadde vært kaldsei og sommerakevitt fra Engeløya. Til dessert: stouten Notch 8 fra Salikatt X Westum. Jordbær er oppskrytt!

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

 

Powered by Labrador CMS