Bilde fra New York, USA. Liv Inger Somby har samlet historiene til 27 samekvinner om livet under fornorskningstida. Historiene ble offentliggjort på FNs kvinnekonferanse i New York, etter ha vært holdt hemmelige i 20 år. Foto: Bibiana Dahle Piene / NTB

Ny avdelingsdirektør for kommunikasjonstaben i Sametinget

– Gjennom denne tilsettingen, vil Sametinget få en kunnskapsrik medarbeider med gode kunnskaper i fagfeltet samt nødvendig ledererfaring.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Liv Inger Somby tilsettes i fast stilling som avdelingsdirektør for kommunikasjonstaben i Sametinget, opplyses det om i en pressemelding.

Det vedtok det politiske tilsettingsrådet i Sametinget på møte torsdag.

Somby (58) jobber i dag som høgskolelektor innen journalistiske fag ved Sámi allaskuvla/Samisk høgskole i Kautokeino.

Hun har lang erfaring i mediebransjen, blant annet fra NRK Sápmi, og har jobbet innen mediefeltet også i Russland og i Sverige.

Somby er medlem i Sannhets- og forsoningskommisjonen og kringkastingsrådet, samt leder i samisk programråd, som vurderer og evaluerer de samiske programtilbudene til NRK.

Videre i meldingen står det at Sametinget er «meget tilfreds» med ansettelsen av Somby som avdelingsdirektør for kommunikasjonsstaben.

– Hennes faglige bakgrunn, samisk samfunnsforståelse sammen med erfaringer som mangeårig journalist og medieutvikler i Sápmi, i tillegg til hennes ledererfaring på ulike nivåer, var avgjørende for valget. Gjennom denne tilsettingen, vil Sametinget få en kunnskapsrik medarbeider med gode kunnskaper i fagfeltet samt nødvendig ledererfaring, sier Sametingets direktør Inger Marit Eira- Åhrén.

Powered by Labrador CMS