Ingrid Solstrand (gründer av Mutual og leder for foreningen Bærekraftig Liv i Norge) og Brage Brenna-Lund (Co-gründer og daglig leder i Cure).

Jakter årets kvinnelige gründer på Vestlandet

Vinneren får en premie til en verdi av 200 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kun 20 prosent av gründerne i Norge er kvinner, og dette ønsker Bergens Næringsråd og design- og digitalbyrået Cure å gjøre noe med. 

For første gang skal det kåres Årets kvinnelige gründer på Vestlandet.

– Vi ønsker å inspirere og motivere flere kvinner til å realisere drømmen om å starte egen virksomhet. For å oppnå dette, trenger vi sterke forbilder som kan vise vei og inspirere andre til å følge etter. Derfor er denne kåringen viktig, sier Brage Brenna-Lund, daglig leder i Cure, i en pressemelding. 

Det er Cure som har tatt initiativ til kåringen og stiller også med premien. Vinner får designhjelp til en verdi av 200 000 kroner. 

– Jeg må virkelig berømme Cure for et flott initiativ. Dette er noe Bergen Næringsråd helhjertet stiller seg bak, sier Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd og legger til: 

– Kåringen kan skape synlighet om gode forbilder og forhåpentlig gjøre at flere kvinner blir inspirert til å satse på egen bedrift.

Dette er juryen: 

Vinneren blir kåret av en utvalgt jury på kvinnedagen 8. mars. Juryen består av:

Monica Mæland - administrerende direktør i Bergens Næringsråd.

Henna Raknes - partner i Amp11 og COO i Stacc.

Maria Mørseth - gründer av Lunsjkollektivet.

Ingrid Solstrand - gründer av Mutual og leder for foreningen Bærekraftig Liv i Norge.

Brage Brenna-Lund - Co-gründer og daglig leder i Cure.

Truls Petter Bergh - partner og rådgiver i Cure.

Hvem som helst kan nominere sitt forbilde til kåringen. Alle bedrifter som har kvinnelige gründere eller co-gründer, og er stiftet som aksjeselskap, kan delta i konkurransen. Frist for nominasjon er 1. mars.

Powered by Labrador CMS