Reidar Gjærum

Reidar Gjærum til NoA etter 18 år i Equinor

Tidligere kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum ga seg i Equinor tidligere i høst. Nå skal han bidra til å videreutvikle NoA og rådgi selskap på tvers av Norden.

Publisert

Gjærum vil inngå i NoA Consulting, og bistå selskap i endring og utvikling gjennom strategisk kommunikasjon og forretningsutvikling.

Det melder byrået i en pressemelding.

Kai Holmberg, CEO i NoA Norge, ser frem til å få Gjærum med på laget.

– Siden oppstarten i 2014 har vi i NoA vært på vekstreise i faglig bredde, kompetanse, størrelse og resultat. Nå er ambisjonen å ta nye steg, nasjonalt og internasjonalt, inkludert å etablere oss tydelig som en forretningsstrategisk partner for ledelse og styre i store virksomheter. For å lykkes trenger vi flere strategiske profiler som har jobbet i grensesnittet mellom kommunikasjon og forretning. Reidar har unik erfaring på tvers av industrier, sier Holmberg i pressemeldingen.

Reidar Gjærum har lang fartstid innen kommunikasjon, strategi og ledelse. På 90-tallet var han kommunikasjonsdirektør i NHO, før han gikk til Telenor som direktør for ekstern kommunikasjon.

Han har også vært daglig leder i PR- og konsulentselskapet JKL og konserndirektør for kommunikasjon i TietoEvry, den gang EDB Business Partner.

I 2005 ble Gjærum hentet til konsernledelsen i daværende Statoil som kommunikasjonsdirektør, og han jobbet i Statoil / Equinor frem til i høst.

Gjærum har vært styremedlem i NHO og er nå i styret for Arthur Page Society, den globalt ledende organisasjonen for kommunikasjonsdirektører.

– Jeg har sterk tro på integrert kommunikasjon som verktøy for at selskaper skal styrke sin forretningsvirksomhet, realisere sine planer og nå sine mål. Jeg tror flere selskaper bør tenke slik, fordi det gir størst effekt og fordi det både kostnads- og ressursmessig er mest effektivt. Men jeg konstaterer at langt fra alle gjør det. Så her har mange et stort og uutnyttet potensial, sier han.

Reidar Gjærum skal kombinere rollen hos NoA med rådgiverroller for bl.a. Boston Consulting Group og Kekst CNC, samt fortsette samarbeidet med NHH om deres Executive Program for både styrer og MBA-studenter.


Powered by Labrador CMS