FORMIDLER INFORMASJON OM KORONA: Håvard Stangnes er ansatt av Tromsø kommune for å være kommunikasjonsrådgiver spesifikt for koronapandemien.

Tromsø kommune har ansatt egen «korona-kommunikasjonsrådgiver»

Han begynte for to uker siden og ble kastet rett ut i et nytt utbrudd i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Da Tromsø kommune innså at koronapandemien ville vare utover 2021, søkte de om midler fra statsforvalteren til å ansette egen kommunikasjonsrådgiver- spesifikt for koronapandemien. I tillegg hadde ledelsen i kommunen pekt ut kommunikasjon som et av flere områder det var behov for å styrke.

- Det ville bli et langt løp uansett utfall av pandemien, og kommunikasjon er et helt sentralt verktøy i denne pandemien. Vi ønsker å gjøre oss mer robust for å klare å stå løpet ut, og levere informasjon av høy kvalitet til innbyggerne gjennom hele pandemien, sier kommunikasjonssjef i Tromsø, Eirik Linaker Berglund til KOM24

Eirik Linaker Berglund:- Det er egentlig en vanlig jobb som kommunikasjonsrådgiver, men begrenset til koronahåndtering

Parallelt med viktig informasjonsformidling til folket skulle det også etableres en helt ny nettside, da de så behov for å styrke seg der. Derav lyste de ut et ettårs engasjementet som kommunikasjonsrådgiver.

- Vi håper at når dette engasjementet er over, så er vi ferdig med det meste av pandemien. Ting har gått opp og ned, så vi får se hvordan det går. Men plutselig snur det. Slik det ser ut nå så ser det ikke ut til at det går over før dette engasjementet er over.

Nytt utbrudd

Av 20 søkere ble det Håvard Stangnes som fikk jobben som kommunikasjonsrådgiver. Han begynte for to uker siden og ble kastet rett ut i et nytt utbrudd.

Berglund forklarer at den nye rådgiveren er spydspissen til kommunikasjonsavdelingen for korona sammen med kommunikasjonssjefen.

- Min oppgave er å få ut informasjon til innbyggerne på nettsider og Facebooksider, holde pressekonferanser gjennom livestreams, og ha kontinuerlig kontakt med fagfunksjonene som er i sving, forteller Stangnes.

- Det er utrolig viktig med god kommunikasjon til innbyggerne under pandemien. Norge har klart seg veldig bra. Tromsø kommune har gjort en god jobb før jeg startet, som også var motivasjonen for å søke på denne jobben.

En del av jobben innebærer å kommunisere ut viktig informasjon til innbyggerne på en tydelig og klar måte. Første arbeidsdag var i slutten av februar. Stangnes fikk tre rolige dager før smitteutbruddet i Tromsø- nå går det i ett.

- Nå som vi har et nytt utbrudd er det viktig at folket vet hvordan de skal forholde seg til nye lokale retningslinjer, gi tydelig informasjon om testing og vaksinering, i tillegg til å håndtere media.

God på krisehåndtering

Stangnes kommer fra kulturbransjen, og har jobbet som kommunikasjonssjef for Tromsøs internasjonale filmfestival i hele ti år. Nå har han permisjon fra stillingen for å jobbe i Tromsø kommune.

- Under festivalen er det alltid mye folk, og mange henvendelser fra både publikum, media og filmbransje som må håndteres. Jeg er blitt godt vant med å jobbe under hektiske arbeidsforhold, med små og store kriser, selv om det ikke kan sammenlignes med dagens situasjon.

Kommunikasjonsrådgiveren trives best i hektiske situasjoner. Uten at han ønsker å sammenligne det, er krisehåndtering, å løse problemer og få ut budskap på kort varsel noe han har god erfaring med fra filmfestivalen.

Powered by Labrador CMS