Jørn Eggum (til venstre) og Ole Andre Austevoll.

Han blir Jørn Eggums nye rådgiver

Ole Andre Austevoll skal rådgi sjefen i Fellesforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Ole Andre Austevoll har tidligere jobbet som journalist i lokalavisene Marsteinen i Austevoll, Sunnhordland på Stord og i studentavisen Studvest.

Han har også erfaring med politisk pressehåndtering fra da han jobbet for byrådet i Bergen som politisk rådgiver for Linn Pilskog, byråd for barnehage, skole og idrett.

Nå blir han Jørn Eggums nærmeste rådgiver i fagorganisasjonen Fellesforbundet, som har over 170.000 medlemmer totalt. FriFagbevegelse omtalte saken først.

Han har allerede jobbet i Fellesforbundet i to år, men før det var han i stillingen som rådgiver for energipolitikk hos NHOs kontor i Brussel. Energi- og næringspolitikk har også vært hans hovedfokus i Fellesforbundet til nå.

– For en politisk nerd og glødende sosialdemokrat som meg var det ingen tvil hva jeg skulle svare når muligheten for å jobbe for frontfagsgeneralen og lederen for LOs viktigste forbund bydde seg. Jeg er stolt og takknemlig for å få muligheten til å bidra til Fellesforbundets viktige arbeid, sier Austevoll til KOM24.

Han blir i hovedsak pressekontakt, taleskriver og rådgiver for forbundslederen. I samarbeid med kollegaer i stabsavdelingen vil han også bistå med rådgivning på det faglig-politiske området. 

– Dette innebærer å holde dialog med våre politiske allierte og sørge for at de tar Fellesforbundets krav i betraktning før de tar viktige beslutninger, sier han.

Fellesforbundet har den siste tiden vært gjennom en omorganisering. Vegard Wennesland forlot dem nylig, og er blitt statssekretær i Næringsdepartementet.

Kommunikasjonsrådgiver John Trygve Tollefsen forlater også Fellesforbundet etter sommeren.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS