Luisa Pinzon er ny kommunikasjonsrådgiver ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), etter nær tre år som global SoMe-sjef i Zaptec.

Går fra Zaptec til SUS: – Jeg ville gjøre kommunikasjon som føles viktig, ikke bare smart

Etter flere år som global SoMe-sjef i Zaptec, sto Luisa Pinzon plutselig uten jobb. 

Publisert

– SUS er en institusjon som betyr noe, ikke bare for pasienter og pårørende, men for hele regionen. Jeg ville gjøre kommunikasjon som føles viktig på et annet nivå, og ikke bare smart, sier Luisa Pinzon til KOM24.

Etter nærmere tre år i Zaptec, hvor hun var global sjef for sosiale medier, har hun nå startet i ny jobb som kommunikasjonsrådgiver ved Stavanger universitetssjukehus (SUS).

I den nye rollen skal hun jobbe med å formidle små og store historier fra en av regionens viktigste og største organisasjoner, i det som blir et historisk år for SUS, med flyttingen til Nye SUS på Ullandhaug.

– Å få være med på et historisk løft som påvirker tusenvis av liv, det var rett og slett en sjanse jeg ikke kunne la gå.

– Livet skjer

Pinzon sier hun egentlig ikke hadde planlagt å forlate Zaptec da muligheten hos SUS dukket opp.

– Livet skjer, og plutselig sto jeg ved et veiskille. Og mens én dør lukket seg, sto en annen allerede litt på gløtt, forteller hun. 

Kommunikasjonsavdelingen på SUS hadde en stilling ute tidligere i år som ikke var blitt besatt. Da de hørte at hun ble ledig, tok de kontakt. Det hele ble, ifølge Pinzon, et fint møte mellom behov og timing.

– En merkevare med personlighet

I sin tid hos Zaptec jobbet hun med å posisjonere selskapet som en tankeleder på blant annet LinkedIn – og hun tar med seg både tempo og strategisk teft inn i den nye rollen.

– Jeg lærte å tenke strategisk og kreativt samtidig, og hvordan man bygger en merkevare med personlighet. Også på et globalt nivå, sier Pinzon. 

Hun trekker også fram erfaring med tverrfaglig samarbeid og evne til å skape godt innhold under press. 

– Og kanskje viktigst: jeg har med meg troen på at god kommunikasjon alltid handler om å tørre å være menneskelig og fortelle de gode historiene.

Selv om hun nå kommuniserer på vegne av en offentlig helseinstitusjon, mener hun ikke at overgangen til helsekommunikasjon er så stor som man kanskje skulle tro.

– Jeg elsker å formidle, uansett plattform. Som tidligere handler det om å gjøre komplekse ting forståelige, og vise fram folkene bak titlene og teknologien. 

Nå handler det i større grad om å skape forståelse, tillit og trygghet – med en annen tone.

– Tonen blir kanskje litt roligere og med færre buzzord, men prinsippene for god kommunikasjon er de samme.

Nå ser hun fram til å løfte fram hverdagsheltene i helsetjenesten, bygge bro mellom fagfolk og folk flest, og gi en stemme til historier som fortjener å bli hørt.

– Og på den måten også få være med å rekruttere flere hverdagshelter, for de trengs, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS