Markedssjef Marius Floberghagen i Dagsavisen.
Markedssjef Marius Floberghagen i Dagsavisen.

Dagsavisen inngår samarbeid med videoplattformen «YouPlay»

– Her får leserne informativt og relevant innhold og Dagsavisen får inntekter fra annonser, sier Dagsavisens markedssjef.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyses det om at Dagsavisen velger PlayAd Media Group og videodistribusjonsplattformen «YouPlay» som sin fremtidige videopartner for videoinnhold og reklame.

YouPlay er en annonsefinansiert videoplattform som tilbyr utgivere et «kraftig» og gratis verktøy for publisering, syndikering og videoinnhold via deres partnere NTB, Getty Images og AFP.

– Dagsavisen benytter Youplay til å berike saker og gi leserne mer bakgrunnsinformasjon på ulike områder. Vi har så langt ikke prioritert å bygge opp en omfattende videosatsing in-house og da er en aktør som Youplay / Playad en svært god match. Her får leserne informativt og relevant innhold og Dagsavisen får inntekter fra annonser, sier markedssjef Marius Floberghagen i Dagsavisen i meldingen.

Head of Publishing Norway Nina Fossli er glade for å ha fått med seg Dagsavisen, og forteller også om hvilke andre aviser de samarbeider med.

– Vi er veldig glade for at vi har fått med oss Dagsavisen, samt Budstikka tidligere i år, inn i nettverket. Vi har allerede et tett samarbeid med Nettavisen, og flere andre publisister. Vi ser at det er blitt et større behov for tilgang til nytt videoinnhold, spesielt etter at pandemien kom. Det som gjør oss unik er at vi har en egen videoredaksjon som skreddersyr videoer til ulike publisisters behov. Det er vi stolte av, sier Fossli.

PlayAd Media Group avsluttet 2020 med en ny nordisk rekord. YouPlay-nettverket har ikke bare har overlevd koronakrisen, men har vokst kraftig i løpet av året. I 2020 genererte PlayAd over 1 milliard videostrømmer gjennom YouPlay i Norden, opplyses det om.

– Vi er meget optimistiske for videre ekspandering i det norske markedet i 2021, sier Head of Country, Martin Weiby, i samme melding.

Powered by Labrador CMS