Susanne Jorde Lunde fra Storm Communications nyter utvekslingen i Italia. I bakgrunnen ser vi den jødiske synagogen, Synagogue and Jewish Museum of Florence, som ligger vis a vis hennes nye arbeidsplass.

Susanne fra Storm Communications ble sendt på utveksling til Italia

Deltar i utplasseringsprogrammet MobiliseSME.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Foruten lunsjtid klokken ett, trives jeg kjempebra på utveksling, forteller Susanne Jorde Lunde på telefon fra Firenze til KOM24.

I litt over en måned har hun bodd og jobbet i den italienske byen hos kommunikasjonsbyrå Telemaco, som en del av utplasseringsprogrammet MobiliseSME.

Programmet har som mål om å utveksle erfaringer på tvers av landegrensene, og dette er første gang Storm Communications er en del av MobiliseSME, som er et EU-finansiert prosjekt der kunnskapsbedrifter kan utveksle kompetanse og erfaringer med lignende bedrifter i andre land.

Får unik innsikt fra Italia

Jorde Lunde ble kjent med programmet gjennom et kundeprosjekt.

Susanne Jorde Lunde trives godt i Italia, og nyter solfylte dager etter jobb.

– Jeg har det siste halvåret jobbet på et internasjonalt prosjekt med team av kommunikasjonsrådgivere fra hele Europa. Da prosjektledelsen spurte om jeg kunne tenke meg på delta på dette utvekslingsprogrammet og jobbe sammen med dem i Firenze i et par måneder, var jeg ikke vond å be.

Jorde Lunde har jobbet i Storm Communications siden 2019 og hatt sentrale roller i en rekke internasjonalt rettede prosjekter. Fra tidligere har hun erfaring fra forretningsutvikling, kommunikasjon og sosiale medier for blant andre Penda Paper Recycling i Addis Abeba, generalkonsulatet i Shanghai og som merkevarerådgiver i The Slik Initiative i samme by.

– Jeg trives veldig godt med å jobbe internasjonalt. Og jeg forsto raskt at å sitte fysisk hos et byrå i Firenze ville gi meg en unik innsikt i hvordan det jobbes med kommunikasjon og PR i Italia.

Ut av hverdags-bobla

Og etter en måned i et italiensk byrå, ser hun helt klart noen ulikheter sammenlignet med hvordan det er å jobbe i Norge.

Telemacos lokaler i Firenze.

– Hjemme jobber vi veldig tett på hverandre, mens her opplever jeg at man jobber mye mer alene. De har en helt annen måte å strukturere prosjektene sine, og eierne opplever jeg også som mindre hands on, enn hva norske eiere er.

Jorde Lunde har reist og bodd i mange ulike land, så det å bosette seg i en ny by synes hun bare er positivt.

– Jeg synes det er fantastisk å få en slik mulighet og jeg tror det bidrar til at man må være nysgjerrig. Man blir «tvunget» til å møte nye folk, finne seg nye vaner og man lærer masse om seg selv når man kommer ut av den hverdagslige boblen man lever i. I tillegg til at jeg lære mye nytt, får oppleve en nydelig by med fantastisk mat og arkitektur. Dette føles som mitt eget lille «Emily i Paris»-eventyr.

– Vil styrke oss ytterligere

I løpet av oppholdet skal hun fortsette å bistå pågående prosjekter i Norge.

– Storm og Telamco jobber sammen om et prosjekt for et italiensk eiendomsselskap rettet mot utenlandske turister. Når det avsluttes vil jeg bistå flere lokale prosjekter for Telemaco.

Marius Parmann, daglig leder i Storm Communications, ser at utvekslingsprogrammet styrker fremtidige samarbeidsmuligheter med byråer i andre deler av Europa.

– Vi har et jevnt tilsig av internasjonale kunder med behov i Norge eller norske kunder med kommunikasjonsbehov i andre markedet, og har gjennom dette etablert et godt nettverk av byråer som vi jobber godt sammen med. Susannes erfaringer og nettverk fra EU-programmet vil styrke oss ytterligere.

Powered by Labrador CMS