– Det er viktig for utenriksstasjonene å fremme arbeidet som gjøres av norske aktører i utlandet, og i dag har vi veldig mange kanaler vi kan bruke til dette arbeidet.

Anette er praktikant i New York - jobber med å fremme Norge i sosiale medier

– Gjennom SoMe-kanaler deler vi innhold som får fram prosjektene, menneskene og bransjene som vi jobber med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Frem til sommeren skal Anette Møllersen Bjørnå bo i New York mens hun jobber som praktikant hos det norske generalkonsulatet, midt på Manhattan. Arbeidsoppgavene vil innebære bistand på prosjekter innenfor kultur- og næringsfremme, med spesifikt fokus på det grønne skriftet, i tillegg til å bidra i det daglige kommunikasjonsarbeidet.

– Det er utrolig varierte arbeidsoppgaver, og mange av oss opererer litt som poteter. En viktig del av arbeidet mitt innebærer innholdsproduksjon til de SoMe-kanalene som generalkonsulatet er til stede på, forteller Anette Møllersen Bjørnå til KOM24.

Fremmer Norge i sosiale medier

Hun dro over til New York i begynnelsen av januar og har allerede laget Instagram-stories fra Joachim Triers trilogi- visning på The Lincoln Center, da teamet bak «Verdens verste menneske» var i byen.

– Det er viktig for utenriksstasjonene å fremme arbeidet som gjøres av norske aktører i utlandet, og i dag har vi veldig mange kanaler vi kan bruke til dette arbeidet. Gjennom SoMe-kanaler deler vi innhold som får fram prosjektene, menneskene og bransjene som vi jobber med, og som er viktig å fremme for Norge.

Bjørnå har bakgrunn som innholdsprodusent med stort fokus på tekst og grafikk.

– Og dette er noe jeg får bruk for hver dag på jobb hos generalkonsulatet. Vi skriver blant annet mange interne rapporter om prosjekter og arrangementer som vi har bidratt på.

Praksis hos NTB

Hun har en bachelor i PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda. Og siste halvår kapret hun en praksisplass hos NTB, hvor hun fikk muligheten til å reise til Silicon Valley for å skrive bacheloroppgave i samarbeid med dem.

– Deretter fant jeg veien hjem til Mo i Rana til en traineestilling i digital kommunikasjon hos Kunnskapsparken Helgeland. Ved siden av har jeg jobbet frilans som tekstforfatter i Mye i Media, og i august i fjor startet jeg som konsulent i digital markedsføring hos Bohlin Gruppen.

I fjor høst kom hun over stillingsutlysning hos generalkonsulatet i New York, en rolle hun følte kunne passe godt basert på hennes bakgrunn.

– Etter at mitt forrige utenlandsopphold i USA ble avbrutt som følge av koronapandemien, har det alltid vært en tanke at jeg måtte komme meg tilbake. Og da denne muligheten dukket opp var det bare å pakke kofferten.

– En unik mulighet

Nå håper hun at oppholdet hos generalkonsulatet kan gi henne en bedre forståelse av hva hun ønsker å jobbe med videre.

– Målet er å ta en mastergrad, men jeg er enda ikke helt sikker på i hvilken retning. Bachelorgraden min har lagt et ufattelig godt grunnlag for meg når jeg gikk ut i fast jobb etter studiet, og det har gitt meg evnen til å tilegne meg ny kunnskap, samt en bred forståelse for kommunikasjon. På sikt håper jeg å kunne spesialisere meg innenfor et felt, og jeg gleder meg til å komme meg på skolebenken igjen med en større praktisk verktøykasse, kombinert med ny teoretisk kunnskap.

Derfor oppfordrer hun flere til å følge med på hvilke internasjonale praktikantmuligheter man har som ung og nyutdannet.

– Det er en unik mulighet for å tilegne seg praktisk erfaring, og det gir stort rom for prøving og feiling. Det er en fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med seg selv og hvilke tema man ønsker å fordype seg i, samtidig som man får bodd og jobbet i et helt annet land. Et opphold i utlandet gir erfaring og kunnskap for livet, og kan kanskje gi deg svar på hvilket område du ønsker å utvikle deg mer innenfor, tipser hun.

Powered by Labrador CMS