På lørdag blir det pride-parade i Oslo igjen. Sommerens parade ble avlyst etter masse-skytingen og preget av påstander om dårlig kommunikasjon mellom partene. Her fra paraden tilbake i 2018.

I juni var kommunikasjonen mellom politiet og Oslo Pride uklar – nå er alt klart for markering lørdag

– Vi opplever god kommunikasjon hele veien der alt vurderes opp mot sikkerhet. Denne gangen har politiet hatt bedre tid til å planlegge sikkerheten med hensyn til rammen for det nåværende trusselbildet, sier pressesjefen i Oslo Pride.

Publisert Sist oppdatert

Helgen 17. juni startet Oslo Pride.

Lørdag 25. juni skulle Oslo Pride paraden feires gjennom Oslos gate, men ble avlyst grunnet skytingen utenfor London Pub. To mennesker mistet livet som følge av skytingen.

I morgen skal Oslo Pride støttemarkeringen gjennomføres med et regnbuetog som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret.

Pressesjef i Oslo Pride, Rohan Sandemo Fernando gleder seg til morgendagens markering.

– Dette toget er viktig for å vise at Norge skal være et samfunn der alle kan være den de er, og at alle kan elske den de elsker, sier Fernando til KOM24.

– Uklar kommunikasjon

Da støttemarkeringen skulle arrangeres på Rådhusplassen mandag 27. juni – ble den avlyst fordi politiet ikke kunne garantere for sikkerheten.

Pressesjef i Oslo Pride, Rohan Sandemo Fernando er klar for morgendagens støttemarkering og regnbuetog i Oslo.

– Det kom noe overraskende på oss fordi vi i utgangspunktet hadde fått grønt lys til å gjennomføre. Det var litt uklar kommunikasjon rundt avlysningen, men politiet var ydmyke om denne kommunikasjonen i etterkant.

Nå opplever Oslo Pride en mye tettere og bedre kommunikasjon med politiet og Oslo kommune, og at dette er et trygt arrangement å gjennomføre.

– Vi opplever god kommunikasjon hele veien der alt vurderes opp mot sikkerhet. Denne gangen har politiet hatt bedre tid til å planlegge sikkerheten med hensyn til rammen for det nåværende trusselbildet.

Trusselnivå 4

Stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt opplyser at politiet har en tett og god dialog med arrangør og andre samarbeidsaktører, og at de gjør løpende vurderinger. Fredag planlegger politiet for at arrangementet skal kunne gjennomføres med de sikkerhetstiltak som iverksettes. Og at PST har satt trusselnivået til 4 – høy. Noe politiet forholder seg til.

– Vi setter inn de ressurser og tiltak vi anser nødvendige for å trygge deltakere og andre som ønsker å være til stede, sier stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt.

– Politiet vil være til stede med uniformert og sivilt mannskap for å sikre gjennomføring av arrangementet. Vi setter inn de ressurser og tiltak vi anser nødvendige for å trygge deltakere og andre som ønsker å være til stede, sier Nilssen til KOM24.

Under gjennomføringen av arrangementet er det innsatsleder som svarer media på stedet, og operasjonsleder kommuniserer på Twitter, @oslopolitiops.

Pressesjefen i Pride legger til at om det utenkelig skulle skje, så vil de videreformidle all informasjon.

– Det vil være en kombinasjon der både politiet og vi som arrangør formidler viktig informasjon til publikum og Oslos befolkning. Men i utgangspunktet er det politiet som kommuniserer, og vi som videreformidler den informasjonen.

Powered by Labrador CMS