Jan Christian Kolstø.

Tidligere statssekretær Jan Christian Kolstø blir seniorrådgiver i Unio

– Jeg gleder meg stort, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Jan-Christian Kolstø er ansatt som seniorrådgiver i hovedorganisasjonen Unio, opplyses det om i en melding.

Kolstø skal styrke Unio på myndighetskontakt og fagfelt som klimapolitikk, bærekraftig omstilling, digitalisering og mangfoldspolitikk. Nå gleder han seg til å jobbe for Unios 13 forbund.

– Nok politikk

– Jeg gleder meg stort til å få muligheten for å jobbe for Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med universitets- og høyskoleutdannelse. Unio er med sine rundt 400.000 medlemmer en svært viktig samfunnsaktør og premissleverandør i arbeidslivet og i samfunnet, sier Kolstø.

Tidligere denne høsten gikk Jan Christian Kolstø av som statssekretær etter 15 år i toppolitikken.

– Nå er det nok politikk og på tide å gjøre noe annet. Det er litt vemodig, men veldig godt også, innrømte han til KOM24 den gangen.

Kolstø har lang og bred erfaring fra norsk toppolitikk, organisasjonsarbeid, påvirkning og kommunikasjon. Blant annet har han arbeidet 12 år som pressesjef og rådgiver for Venstre på Stortinget og så tre år i tre, ulike departementer i regjeringen som statssekretær. Han har også jobbet i universitets- og høyskolesektoren.

Inntil nylig jobbet han som statssekretær i Solberg-regjeringen, først i Kulturdepartementet og i Kunnskapsdepartementet for tidligere partileder i Venstre, Trine Skei Grande. Det siste året arbeidet han som statssekretær for næringsminister Iselin Nybø.

– Tilhenger av trepartsmodellen

- Vi er veldig glade for å ønske Jan-Christian Kolstø velkommen til Unio. Han har en bred, politisk bakgrunn og vil bidra til å styrke satsingen på kunnskap og kompetanse i Unio. Vi styrker arbeidet med klima og bærekraftig omstilling med Jan-Christian Kolstø på laget, sier sekretariatssjef Jon Olav Bjergene i Unio.

Nå blir det altså mer arbeidslivspolitikk på Kolstø.

- Jeg har alltid vært en varm tilhenger av trepartsmodellen. Den utgjør en av bærebjelkene i demokratiet og er avgjørende for fortsatt vekst, verdiskapning og for at vi skal lykkes med grønn omstilling, sier han og legger til:

– Jeg ser frem til å jobbe for forbundenes og medlemmenes interesser og for at kunnskap, forskning og kompetanse skal verdsettes høyere. Vi vet jo hvor avgjørende det er for kvalitet i og modernisering av offentlig sektor, for verdiskapning, for en fortsatt bærekraftig velferdsstat og for grønn omstilling i både privat og offentlig sektor.

Kolstø starter etter planen i jobben på nyåret.

Powered by Labrador CMS