Kristiansand 20210717. Universitetet I Agder UIA sin campus I Kristiansand.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Kristiansand 20210717. Universitetet I Agder UIA sin campus I Kristiansand.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Tilbud om årsstudium i kommunikasjon øker med 20 prosent fra i fjor

Universitetet i Agder opplever en enorm økning for årsstudium i kommunikasjon.

Publisert

Aldri før har så mange fått plass ved landets universiteter og høyskoler. I år har 110.119 søkere fått tilbud om studieplass, og det er mediefag som øker mest, skriver NTB.

– Det at rekordmange har fått tilbud om studieplass, er bra for den enkelte og bra for Norge, sier statsråd for forskning og høyere utdanning Henrik Asheim i en pressemelding.

Universitetet i Agder er det lærestedet som øker mest i antall planlagte studieplasser med 40 prosent. Dette gjelder for årsstudium i kommunikasjon og medieproduksjon.

Mediefag er fagområdet som prosentvis øker mest. 363 flere har fått tilbud om studieplass som er 12 prosent flere enn i fjor.

På Høgskulen i VoldaI år er det satt av 30 studieplasser til PR, kommunikasjon og medie-utdanningen. Det er 47 søkere som har dette studiet som sitt førstevalg.

Selv om det kun er 30 planlagte studieplasser, er det allikevel 70 søkere som har fått et tilbud om plass til denne utdanningen.

Grunnen til at flere søkerne enn planlagte studieplasser har fått et tilbud, skyldes at lærestedene tar høyde for dette frafallet. Uten en kalkulert overbooking ville flere søkere få tilbudet sitt sent og studentopptaket ville strekke seg lengre utover

På OsloMet ligger årsstudium i Medier og kommunikasjon som sjette høyeste poenggrense. Også her er årsstudier svært populært.

– Erfaringer fra pandemien og det tøffe arbeidsmarkedet har nok i år igjen hatt innvirkning på opptakstallene. Det er også stort behov for mer og ny kompetanse i arbeidslivet, og vi skal fortsette å øke bredden og fleksibiliteten i vårt utdanningstilbud for å imøtekomme behovet, sier fungerende OsloMet-rektor, Nina Waaler i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS