Tre norske gull i Eurobest

Nok en gang sikret Harry og Nissen gull til POL. Også Amnesty sikret norsk gull.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble vinnerene i Eurobest klare og totalt kom det to gull og seks bronse-medaljer til norske byrå.

POL sikret seg nok et gull for deres kampanje for Posten, When Harry met Santa. Det sikret de seg i Film-kategorien i underkategorien G07 (Corporate Purpose & Social Responsibility). Men ikke nok med det, også i Film Craft-klassen sikret de seg gull i underkategorien A01 (Direction).

Amnesty International Norge fikk på sin side gull for kampanjen Land of the unfree i kategorien Film Craft i underkategorien A07 (Use of Licensed / Adapted Music. Det er Anorak som står bak kampanjen.

Konkurransen blir sett på som et EM i reklame.

Kundedirektør i Anorak, Janne Espevalen, forteller at de startet å jobbe med kampanjen før jul i fjor.

– Saken er viktig, både politisk og historisk så dette er et prosjekt som betyr enormt mye, at jobben får anerkjennelse av juryen i Eurobest er et signal på at vi har gjort noe riktig også kreativt og vi kunne ikke vært gladere, avslutter hun.

Det kom også fire bronsemedaljer seilende til Norge.

Morgenstern fikk tre bronse for en kampanje for Finn.no i klassen Film i underkategorien A05 (Consumer Services / Business to Business).

– Helt rått med tre bronser for tre ulike filmer som utgjør kjernen i FINNs nye jobb-konsept. Å personifisere «Mandag» var åpenbart en god ide, ikke bare i Eurobest, men også når vi ser på effekten og engasjementet kampanjen har hatt. Så all kudos til vår kunde FINN og markedssjef Hanne Lill Johsen, som jeg tør påstå at i likhet med oss i Morgenstern er god venn med mandag, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern.

I samme klasse fikk også TRY bronse i underkategorien B01 (Consumer Goods) for deres The Life collection 2022 og Amnesty fikk bronse i underkategorien B06 (Not-for-profit / Charity / Government).

Atyp sikret seg og bronse i klassen Media i underkategorien E01 (Media Insights & Strategy) for en kampanje for Bufdir.

Saken oppdateres

Powered by Labrador CMS