Saliba Andreas Korkunc har vært statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med ansvar for covid-19-saker. Nå har han meldt overgang til Zynk.

Zynk har rekruttert Bent Høies statssekretær

Saliba Andreas Korkunc går til Zynk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Med dette styrker vi kompetansen og posisjonen vår i helsenæringen, som er et viktig vekstområde fremover, sier daglig leder og partner, Guri Størvold i en pressemelding, onsdag.

I Zynk skal Korkunc jobbe tett med seniorrådgiver Fredrik Wang Gierløff i å utvikle byråets helseportefølje. Gierløff var selv politisk rådgiver og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fra 2013 til 2017.

Daglig leder og partner i Zynk, Guri Størvold.

Har vært rådgiver og partner før

Saliba Andreas Korkunc har vært politisk rådgiver og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet den siste stortingsperioden, fra 2017 til 2021. Han kom fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet.

Han er opprinnelig fra Oslo, men har hatt flere roller i politikken i Bergen fra 2012 til 2015, både som politisk rådgiver for helse- og omsorgsbyråden og stabssjef for byrådslederen. Korkunc har studert i samme by, og har en mastergrad fra NHH i Strategi, ledelse og økonomisk styring.

Han har også vært rådgiver og partner i NOR PR.

– Jeg ser spesielt frem til å bidra til selskapets satsing på helseområdet, og bistå kundene med mine erfaringer innen blant annet politikk og krisehåndtering, sier Saliba Andreas Korkunc i pressemeldingen.

Varsler større satsing

Korkunc er ilagt seks måneders karantene av Karantenenemnda.

Guri Størvold sier at hele helseområdet er i endring grunnet demografi, teknologisk endring, nye metoder og organisasjonsutvikling i sektoren.

Hun varsler nå en økt satsingpå blant annet helsenæringen.

– Selskaper, organisasjoner og tjenestene selv vil ha behov for å skape positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og politisk arbeid. Fremover kommer vi til å jobbe målrettet mot å bygge særlig sterke team i utvalgte bransjer, og helsenæringen er en av disse, fortsetter Størvold.

Powered by Labrador CMS