Jarle Aabø er FNBs nye medierådgiver
Jarle Aabø er FNBs nye medierådgiver

FNB: Valgte Jarle Aabø som medierådgiver fordi han var billigst

Får tilgang til Aabøs tjenester 30 minutter i uken.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har et budsjett på 100.000 kroner, og jeg håper det holder frem til valget, sier partileder for Foreningen Nei til mer bompenger, Cecilie Lyngby, til KOM24.

Nylig ble det kjent at partiet har valgt Jarle Aabø som partiets medierådgiver fram til Stortingsvalget. En halvtime i uken er tiden de har til rådighet, og råd til.

– Har et enormt nettverk

Men om de har andre spørsmål eller trenger korrektur på ting, kan de og kontakte han underveis.

– Vi har selvfølgelig ikke det samme budsjettet som de store partiene har. Vi sjekket hvilke muligheter vi hadde med et lite budsjett, før valget falt på Aabø.

Partileder Lyngbø forklarer hva Aabø skal hjelpe partiet med.

Cecilie Lyngby i FNB mener Eivind Trædal i MDG, ikke har noe med hvem de velger som medierådgiver
Cecilie Lyngby i FNB mener Eivind Trædal i MDG, ikke har noe med hvem de velger som medierådgiver

– Vi trenger hjelp til å finjustere artikler og innsalg til medier. Jarle har et enormt nettverk, både blant journalister og mediehus. Jeg stoler fullstendig på hans avgjørelser.

Håper de har nok penger til valget

Hun håper budsjettet vil holde helt frem til Stortingsvalget 13. september.

– Vi prøver så godt vi kan å få inn mer penger og sponsorer, men det er ikke lett for et lite parti.

KOM24 har vært i kontakt med Jarle Aabø, men annet enn et bilde, hadde Jarle Aabø svært lite å tilføye:

«Vi er svært fornøyd med de faglige utfordringer en hver valgkamp skaper. Aabø & Co har vært involvert i alle valgkamper de siste 20 årene», skriver han i en e-post til KOM24.

Aabø har vært en kontroversiell mann i lengre tid og i denne ukens bystyremøte i Oslo fikk den nye medierådgiveren til Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB), Jarle Aabø en god dose oppmerksomhet.

Eivind Trædal
Eivind Trædal

– Det er ikke ofte jeg blir sint, men de uttalelsene hadde absolutt ikke noe med saken å gjøre, sier den ene av de to partilederne i FNB, Cecilie Lyngby, om saken.

Hun sikter til MDGs Eivind Trædal som fikk ordet i reguleringssaken angående parkeringsplasser ved en boligblokk. MDG-politikeren mener Aabø har et ekstremt personfokus og en kontinuerlig produksjon av aggresjon og hets mot politikere.

Jarle Aabø: – Jeg har aldri skrevet upassende ting i sosiale medier

– Trædal viste en ufin side i bystyremøte på onsdag og han er den siste på denne klode som har noe med hvilke rådgivere SV, Ap, Krf, Venstre, Høyre, Rødt og FNB bruker, svarer Lyngby til Trædals kommentar.

Til avisen Vårt Oslo skriver Aabø i en e-post at påstandene fra Trædal er tull, tøys og fri fantasi og at Trædal bør beklage denne personhetsen han driver med fra talerstolen i et formelt bystyremøte.

— Jeg har aldri drevet med personhets, hat eller skrevet upassende ting i sosiale medier. Derfor er ordene fra Trædal direkte usanne, og det er trist at han sprer denne løgnen gjentatte ganger. Siden 2015 har dette dukket opp med jevne mellomrom fra Trædals fantasiverden, men han har aldri klart, selvfølgelig, å dokumentere dette tøyset, skriver Jarle Aabø til Vårt Oslo.

Powered by Labrador CMS