Markedssjef Anniken Veland Sætre.

Healthy EATS jobber med et begrenset markedsføringsbudsjett – beskriver det som å forvandle limonade til champagne

Lyktes med «Influenserbokser»: – Skapte utrolig mye engasjement og rekkevidde for innholdet vårt i sosiale medier, sier markedssjefen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nylig har det sunne fast food selskapet, Healthy EATS lansert to nye såkalte «Food walls», eller vegger fylt med sunn mat.

En vegg er plassert i Oasen i Bergen, mens den andre har fått sitt hjem på Nationaltheatret stasjon i Oslo.

I forkant av lanseringen hadde vi et begrenset markedsføringsbudsjett ettersom vi er et nyoppstartet selskap. Vi la ut et event på Facebook og kjørte ut innlegg i alle sosiale medier for å få større rekkevidde. Deretter delte vi med venner og familie som igjen delte videre, forteller markedssjef i Healthy EATS Anniken Veland Sætre til KOM24.

Sikter mot hundre lokasjoner

I forbindelse med lansering delte de ut «influenserbokser».

Slik er en «influenserboks» fra Healthy EATS.

– Kjente profiler har allerede vært med for å støtte den samfunnsmessige saken Healthy EATS jobber for, altså å bedre folkehelsen og kutte klimagassutslipp innen matvarebransjen. «Influenserboksene» ble delt ut til mennesker vi tenkte var relevant for merkevaren vår og har samme verdier som oss.

Gunhild Stordalen og Emilie «Voe» Nereng fikk begge influenserbokser, og delte uoppfordret videre på Instagram.

– Dette skapte utrolig mye engasjement og rekkevidde for innholdet vårt i sosiale medier.

Fra lansering av Food Wall på Nationaltheateret stasjon i Oslo.

KOM24 har tidligere skrevet om hvilke sosiale medier selskapet satser på, og deres tre stegs rakettmodell. Healthy EATS sikter mot en skalering i Norge med 100 lokasjoner innen utgangen av 2022.

Nå har selskapet tolv lokasjoner totalt. Tre Food Walls og ni trust-shops.

– Food walls plasseres blant annet på kjøpesentre, togstasjoner og andre lokasjoner som er et knutepunkt for trafikk, mens trust-shops innrettes mot bedrifter.

Champagne-resultater

Videre er det planlagt en ekspansjon internasjonalt, med oppstart i Norden og innen utgangen av 2025, en tilstedeværelse i store deler av Europa.

Foreløpig uten et store markedsføringsbudsjettene.

– På lanseringsdagen i Oslo var jeg og gründerne til stede for å snakke med kunder og interesserte. Det har gjennom hele oppstartsfasen vært utrolig viktig for oss å ha en tett dialog med kunden, også ved å stille opp personlig for å snakke med de. På denne måten gjør vi det lettere for de å forstå at selv om vi serverer mat fra maskiner fremfor mennesker, så er det mennesker som produserer maten.

For å skape mer oppmerksomhet rundt lanseringen som ble annonsert i sosiale medier, lagde Healthy EATS et «markedsføringsstunt» på selve lokasjonen. De fremmøtte fikk utdelt sitroner som skulle kastes i basketballnett, og deretter ble premiert.

– Dette tiltrakk flere mennesker. De første 100 kundene fikk kjøpe bowls for kun 1 kr for å skape oppmerksomhet, samtidig som vi ønsket at kunden skulle gjennomgå kjøpsprosessen for å forstå at det ikke er vanskelig eller skummelt å kjøpe fra en Food Wall.

Resten av lanseringen ble solgt med halv pris.

– Med et lite markedsføringsbudsjett, nesten helt uten bruk av betalte annonser og promotering klarte vi å skape stor oppmerksomhet rundt lanseringene våre. Med andre ord føler vi at vi fikk champagne-resultater på et limonade-budsjett, avslutter Veland Sætre.

Powered by Labrador CMS