– Det ble løsningen. Jeg føler det ga meg nytt giv og motivasjon, da alt føltes utfordrende.
– Det ble løsningen. Jeg føler det ga meg nytt giv og motivasjon, da alt føltes utfordrende.

Helene søkte utallige jobber uten hell. I dag har hun kapret drømmejobben i Bauer Media - en jobb hun egentlig fikk avslag på

– Du må kjempe for å få en jobb, og du kan ikke forvente at ting blir servert på et sølvfat.

Publisert

Det sier Helene Louise Dante. Men mye har endret seg de siste 18 månedene, for i dag har hun drømmejobben i Bauer Media.

– For halvannet år siden stod jeg plutselig uten jobb, jeg hadde nettopp mistet begge jobbene mine grunnet pandemien. Så der sto jeg uten jobb, og ikke hadde jeg studier å bruke tiden på. Det var da jeg søkte master og satte jobbsøking på pause, forteller hun til KOM24.

I august snudde alt. Plutselig hadde hun sin første «voksenjobb» og i tillegg til stillingen som prosjektleder, ansvar for fire praktikanter i Bauer Media.

– Fra å se ganske mørkt på fremtiden, så gledet jeg meg til tiden fremover. Karrieremessig har det kommet noe godt ut av pandemien.

Har mistet tellingen

Nå gir hun sine beste tips til studenter som strever med å få en fot innenfor medier- og kommunikasjonsbransjen. Vi spoler tilbake til «begynnelsen».

Dante har fullført en bachelor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

Helene Louise Dante har mistet tellingen over hvor mange jobber hun har søkt.
Helene Louise Dante har mistet tellingen over hvor mange jobber hun har søkt.

– Jeg tok på meg mange studentverv, deriblant i studentradioen, og fant raskt ut at jeg har en stor interesse for podkast og radio, og at dette var noe jeg hadde lyst til å jobbe med videre. Jeg syntes også kommunikasjon og markedsføring var veldig spennende. 

Etter bacheloren flyttet hun hjem igjen til Oslo for å søke jobb.

– Jeg var åpen for å ha flere jobber, både lønnet og ulønnet, nettopp for å få erfaring og teste ut arbeidslivet.

Så kom pandemien. 

– Da hadde jeg plutselig ingen plan. Min eneste plan var å få meg en jobb, men det ble fort mer krevende da pandemien inntraff og flere ble permittert enn ansatt.  

Og hun søkte mange jobber, så mange at hun har mistet tellingen. 

– Flere av jobbene var jeg var overkvalifisert for, og andre var jeg underkvalifisert til.

En fulltidsjobb å søke jobber

I de aller fleste tilfellene fikk hun beskjed om at hun manglet erfaring.

– Det er ofte problemet når man er nyutdannet, det at man ikke har mye eller noe erfaring i det hele tatt. Jeg hadde hatt flere kortids engasjementer, men jeg hadde også jobbet med studentradio i tre år, og et helt år som PR-sjef. Så noe erfaring kunne jeg tilby.

Jobbsøkingen ble raskt nærmest en fulltidsjobb i seg selv. 

– Jeg føler at jeg kan mye om søknadsprosesser nå. Jeg designet egne layouts, endret stadig små detaljer i CV-en, vurderte om det jeg opplyste var relevant nok for hver enkelt stilling og om interessefeltet mitt var relevant for akkurat den stillingen jeg søkte.

Hun gjorde mange små justeringer for å spisse søknadsteksten og gjorde vurderinger om hvor formell og kreativ hun skulle være.

– En gang skrev jeg faktisk et dikt som en søknad. Det var til en stilling for et kreativt nettsted, men jeg fikk aldri svar. Det ble kanskje for kreativt. 

Med en blanding av pandemi og jobbsøking, bestemte hun seg for å ta en master. Veien gikk til Universitetet i Oslo og medievitenskap.

– Det ble løsningen. Jeg føler det ga meg nytt giv og motivasjon, da alt føltes utfordrende. 

Gjennom masterutdanningen fikk hun en praktikantstilling i Tun Media, én dag i uken.

– Jeg lærte så utrolig mye. Det var god oppfølging og en veldig bra erfaring å ha med seg videre. 

Selv om hun synes tiden i Tun var utrolig bra, hadde Bauer Media pekt seg ut som en attraktiv arbeidsplass og drømmestedet for Dante. Da de utlyste en sommerjobb måtte hun søke.

– Jeg sendte lydprøver, jeg hadde til og med et eget design på søknaden, jeg googlet hvilke farger som gir positive assosiasjoner - alt ned til minste detalj.

Ga seg ikke

Men den ledige sommerjobben i Bauer Media ble et nytt nederlag - et nytt avslag. Det samme ble praksisen som hun skulle ha gjennomført hos Bauer Media i Sverige gjennom UiO.

– Min vei har vært lang og krevende, men jeg har valgt å brette opp ermene, til tross for utallige «nei».
– Min vei har vært lang og krevende, men jeg har valgt å brette opp ermene, til tross for utallige «nei».

– Men jeg ga meg ikke. Jeg sendte to e-poster til Bauer med forespørsel om praksisplass. Den ene fikk jeg svar på, og jeg ble invitert på en kaffe - og denne koppen endret alt. Ikke bare fikk jeg en svært etterlengtet sommerjobb, jeg ble også informert om en åpen stilling. Det virket nesten for godt til å være sant.

Fra å være masterstudent med drøm om en fulltidsjobb, landet Dante sin første fulltidsjobb.

– I utgangspunktet fikk jeg ikke sommerjobben jeg søkte på. Men etter en kaffe og et par møter, hadde jeg både sommerjobb og en fulltidsstilling. Jobben jeg hadde søkt og fått avslag på, var plutselig min.

 9. august begynte hun som prosjektleder, og uken etter dukket det opp fire praktikanter hun skulle ha ansvaret for. Helt uten kontakter i mediebransjen hadde hun endelig klart å skaffe seg en jobb.

– Du må kjempe for å få en jobb, og du kan ikke forvente at ting blir servert på et sølvfat. Min vei har vært lang og krevende, men jeg har valgt å brette opp ermene, til tross for utallige «nei». Det har vært en lang motbakke, men det er i motbakke det går oppover. Det er verdt det!

Powered by Labrador CMS