Maiken Prestmo (Leidar), Espen Scavenius (Advansia), Per Bjørkum (Leidar) og Jack Fischer Eriksen (Advansia).

Leidar og Advansia skal bistå NND med atomoppryddings-kommunikasjon

Norsk Nukleær Dekommisjonering (NND) har fått i oppdrag av regjeringen å bygge ned Norges historiske atomanlegg. Leidar og Advansia skal bistå NNDs kommunikasjonsteam med ekstra ressurser og kompetanse i dette arbeidet.

Publisert

NND skal i løpet av de neste 25 årene bygge ned de norske atomanleggene.

Avviklingen vil inkludere dekommisjonering av forskningsreaktorene med støtteanlegg i Halden og Lillestrøm, håndtering av det brukte brenslet, og oppbevaring av lav og mellomaktivt dekommisjoneringsavfall.

For å gjøre dette vil det også være behov for å bygge nye anlegg for håndtering og lagring.

Å fjerne atomavfallet på en trygg måte vil ta mange år.

Underveis er det viktig å sikre at alle berørte parter får riktig, god og trygg kommunikasjon om atomoppryddingen.

– Vi er i et solid team med NNDs kommunikasjonsfolk, og Advansia som har god kjennskap fra tidligere arbeid med NND og IFE. Vi gleder oss veldig til å bidra i et så viktig og nasjonalt kommunikasjonsoppdrag, sier daglig leder i Leidar Norway, Per Bjørkum, i en pressemelding.

Advansia, sammen med andre etablerte rådgiverselskap, vant nylig rammeavtalen for å støtte NND i det omfattende arbeidet med atomopprydding.

Advansia og Leidar skal samarbeide på kommunikasjonsområdet, men Advansia skal også bistå NND med oppgaver innen blant annet HR og økonomi.

– Sammen har Advansia og Leidar kompetanse og erfaring innen krisekommunikasjon, strategisk rådgivning, innholdsproduksjon og mer. Vi er glade for å samarbeide, og ser fram til å starte på dette spennende oppdraget, sier Espen Scavenius, gruppeleder beredskap i Advansia i pressemeldingen.

Rammeavtalen har en varighet på 2 år med opsjon for oppdragsgiver til å forlenge avtalen med inntil 1 + 1 år. Rammeavtalens maksimale varighet er 4 år.

Powered by Labrador CMS