Sigurd Sundklakk og Hans Inge Josdal sikret seg en million kroner fra Horde på deling

Alf Gunnar og kollegaene gjemte en million kroner i skogen – nå er pengene funnet

Samarbeid sikret over en halv million kroner til hver av vinnerene.

Publisert Sist oppdatert

Som KOM24 var første avis til å omtale i forrige uke har appen Horde gjemt over en million kroner i skogen en plass i Norge. 

Ved hjelp av hint og tips i app-en deres skulle pengene, som lå gjemt i en kasse, gå til den som først klarte å løse alle hintene.

Interessen tok helt av og selv om gjengen i Horde hadde et håp om at dette skulle vare helt til ut i november, ble altså pengene funnet natt til mandag.

– Jeg er imponert over internett, det er store forum som har jobbet sammen, sier Horde-sjef Alf Gunnar Andersen til KOM24.

Tanken var at det var førstemann til mølla, men det ble to vinnere, Sigurd Sundklakk og Hans Inge Josdal.

– De kjente ikke hverandre fra før av, men de hjalp hverandre på stedet. Det var en utrolig historie der en av dem måtte dra den andre ut av en myr, forteller Andersen.

Pengene lå gjemt i Tokke kommune i Telemark.

– Er du skuffet over at pengene ble funnet så fort?

– Vi har fått utrolig mye oppmerksomhet for stuntet, så vi kan ikke være skuffet over det, sier Andersen.

Han sier de har fått veldig mange flere brukere, men understreker samtidig at de er klar over at mange av dem kom utelukkende for konkurransens del.

– Men vi har fått ut navnet vårt og det vi jobber med. Summen var og symbolsk, så vi kan ikke si annet enn at dette var en kjempesuksess, sier han og legger til:

– Så gjenstår det å se om det var et økonomisk smart valg. Jeg tror det, med tanke på brukermassen, men det er litt for tidlig å si. Men jeg tror det skal gå bra, sier han.

Summen som var i skogen var på 1 078 218 kroner. Summen tilsvarer antall mennesker i Norge med rentebærende forbruksgjeld i Norge ved utgangen av september. 

Stuntet ble gjort for å bli enda mer kjent blant nordmenn men og for å slippe å "kaste bort" penger på Facebook og Google.

– Det har vært mye gøyere enn å kaste bort penger på Facebook og Google, sier han.

– Har du et råd til andre aktører som og vil gjøre noen stunt?

– Det er betraktelig mye mer arbeid med en sånn kampanje og vi er bare 24 mennesker, så dette har tatt fokuset vårt de siste to ukene. Det er ikke lett å være så kreative og det viktigste du gjøre for å tiltrekke deg kunder er å levere et bra produkt. Det følte vi at vi hadde, men vi ville booste produktet, sier han.

Andersen sier at det og kommer an på hvilke bransje du er i. Han peker på at Horde er i en bransje med mange aktører med store budsjetter der søkeordene de bruker er blant de dyreste. 

– Så vi måtte tenkte kreativt. I en annen bransjen er det ikke sikkert det er så mye konkurranse, peker han.

Horde skal ha en debrif på tirsdag og Andersen selv er sliten etter å ha vært på arbeid til 0330 natt til mandag, men han sier han her kjempehappy.

– Jeg er utrolig stolt over teamet som stått på dag og natt. Dette sto ikke i arbeidsbeskrivelsen til utviklerne våre. Men folk har vært sporty, men nå trenger vi et par dager med sove. Det har ikke vært mye hvile i det siste, sier han. 

Powered by Labrador CMS