Gunnar Grude Ueland og Michael Sivertsen startet opp bedriften SUME Consulting sammen.
Gunnar Grude Ueland og Michael Sivertsen startet opp bedriften SUME Consulting sammen.

Altibox-Michael og kompisen Gunnar starter egen bedrift: – Vi har litt for mye tid til overs

Michael Sivertsen og Gunnar Grude Ueland starter bedriften SUME Consulting.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har litt for mye tid til overs, så da må vi finne på nye ting å gjøre.

Michael Sivertsen og Gunnar Grude Ueland har jobbet tett sammen i nærmere seks år. Nå har de startet bedriften SUME Consulting i Stavanger sammen. Planen inntil videre er å jobbe med den nye bedriften samtidig som Sivertsen fortsetter i Lyse Dialog som leverer kundeservicetejenster til blant annet Altibox, og Ueland i Zaptec.

– Vi har lenge snakket om at det er et hull i markedet for de minste selskapene der ute som ikke helt klarer å finne sin plass, eller som når fram med sitt budskap eller retningslinjer på sosiale medier, forteller Sivertsen til KOM24

Sjonglerer to jobber

For mange er Sivertsen og kjent som Altibox-Michael, som er blitt landskjent for sine humoristiske poster på jobb for Altibox, som denne her da en kunde klaget over at han ikke fikk til å sende nudes eller denne da en kunde skrev inn med en klage da lyset forsvant og han skulle bade barna. Svaret til Sivertsen var ikke av det helt vanlige svaret og føyer seg inn i en rekke lignende svar.

De store selskapene retter seg nødvendigvis ikke mot de aller minste, noe Sivertsen gjerne vil gi sitt bidrag for å forbedre. Målet er å skille seg ut med den åpen og menneskelige måten å formulere seg på.

I bedriften som ble opprettet i mai skal de jobbe med alt fra markedsføring, drifte sosiale medier for små bedrifter og bygge opp nettsider og SEOs.

– Jeg ga beskjed i forkant da vi startet prosjektet til arbeidsgiveren min i Lyse Dialog, så det er avklart. Vi holder oss selvfølgelig unna konkurrerende marked. For deres del så får de en enda mer fornøyd ansatt som lærer og utvikler seg selv, så det er en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Sivertsen jobber i en døgnrotasjon, så arbeidsdagene varierer mellom dag, kveld og natt.

– Det er en del fridager og formiddager jeg ikke jobber, da kan jeg sette av tid til dette prosjekter. Det hadde blitt vanskelig å kombinere jobben i Lyse Dialog med nyoppstartet bedrift om jeg hadde jobbet vanlig 8-4 dag.

Unngår aggressiv markedsføring

Etter to måneder med oppstart har de allerede kommet i gang og fått noen kunder, mulige samarbeidspartnere og en investor med seg. Planen er å vokse sakte, vise at de finnes ved å snakke med folk.

– Jeg tenker at kundene dukker opp etter hvert, vi tror ikke aggressiv markedsføring er måten å gjøre det på. Akkurat nå hjelper vi små bedrifter som fagforeningen Negotia avdeling Sør-Rogaland med å bygge opp Facebooksiden sin. I tillegg hjelper vi to Big-Bite-restauranter på Sørlandet, også har vi et par andre prosjekter som vi er i ferd med å diskutere. Mer kan jeg ikke si.

I Altibox har de fått lov til å leke med tekst og prøve seg fram. Det er noe han kommer til å ta med seg inn i det nye prosjektet sitt.

– Når man jobber på et kundesenter så er det en hektisk hverdag, så å kunne sjonglere flere kunder samtidig tror vi har mye verdi. Vi har jobbet med kunder her i 16 år, så å vite hva kundene trenger og kundespråk det kan vi.

Over all forventning

I starten tenkte de å bruke dette SUME Consulting til å lære. Så lenge de fikk en kunde, så hadde de hvert fall fått dekt kostnaden for å starte bedriften. Nå, under to måneder senere har det skjedd mye mer enn hva de hadde forventet.

– Jeg viste ikke at det var plass til oss i markedet en gang. Dette har blitt større og mer spennende enn det vi tidligere trodde. Målet var en kunde, og det målet har vi gått forbi allerede. Vi må nesten sette oss et mer langsiktig mål, for vi har kapasitet til mange flere kunder.

Akkurat nå har de rundt fem kunder, men spør vi de igjen om en uke tror Sivertsen at de mest sannsynlig har doblet antallet.

Powered by Labrador CMS