Kommunikasjonsrådgiver John Trygve Tollefsen rykker opp for en periode og tar over sjefsrollen for kommunikasjonsstaben til Fellesforbundet.
Kommunikasjonsrådgiver John Trygve Tollefsen rykker opp for en periode og tar over sjefsrollen for kommunikasjonsstaben til Fellesforbundet.

Han skal lede kommunikasjonsstaben til Fellesforbundet fremover: – Har fått et skikkelig krasjkurs

John Trygve Tollefsen har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Fellesforbundet i et drøyt år. Nå tar han over som midlertidig kommunikasjonssjef.

Publisert

Nylig ble det kjent at kommunikasjonssjefen i Fellerforbundet, André Nerheim, går ut i permisjon fordi han skal jobbe som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet frem mot valget.

Nå er det klart at kommunikasjonsrådgiver John Trygve Tollefsen rykker opp for en periode og tar over sjefsrollen i kommunikasjonsstaben.

– Jeg er veldig takknemlig og glad for at Fellesforbundet ønsket meg i denne i rollen frem til Nerheim kommer tilbake til høsten. Det er innmari spennende å ta et større ansvar og i større grad være med på å legge rammene fremover, sier Tollefsen.

Valgkamp og korona

– Vi har spennende tider i vente, og skal straks inn i mellomoppgjøret, der LO og NHO har hovedregi, men der vi også vil være en viktig aktør, sier han og legger til:

– Så skal vi inn i en valgkamp, og Fellesforbundet har et tydelig fagligpolitisk engasjement og en av de viktigste oppgavene vi skal gjøre inn mot valgte er å sørge for å få en rødgrønn regjering som bryr seg mer om arbeidsfolk enn rike folk, sier han.

Tollefsen begynte som kommunikasjonsrådgiver i Fellesforbundet på slutten av 2019.

– Dette har vært det mest spennende året på veldig lenge. Fellesforbundet er det nest største forbundet i LO-familien, og det største forbundet i privat sektor her i Norge. I fjor hadde vi lønnsoppgjøret som preget hele året, der vi var nødt til å starte opp to ganger med tanke på korona. I lønnsoppgjøret er Fellesforbundet i front og legger rammene for alle andre.

Tollefsen er opprinnelig utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo og Akershus (nå Oslo Met).

Han har tidligere jobbet både som journalist og fotograf i en rekke redaksjoner, slik som Klassekampen og Dagsavisen og også som frilanser. I tillegg har han jobbet som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet og i et vikariat ved Statsministerens kontor.

Da han entret Fellesforbundet var han nødt til å sette seg inn i en rekke nye områder.

– Dette er fantastisk spennende, og jeg har fått et skikkelig krasjkurs i alt fra hvordan en tariffavtale blir til hvordan lønnsoppgjøret foregår på innsiden av det største fagforbundet i privat sektor.

– Da samfunnet stengte ned i mars, opplevde vi at myndighetene var sent på ballen med hvilke regler som gjaldt og med å finne gode løsninger for de som ble rammet. En stor jobb for oss har vært å holde medlemmene informert når de har blitt rammet av tiltakene. Det være seg alt fra permitteringer til stengte grenser. Der så vi at det var et informasjonsbehov fra første øyeblikk, og at vi måtte fylle det behovet.

Allsidige oppgaver

I den nye rollen som kommunikasjonssjef vil Tollefsen lede arbeidet i en kommunikasjonsenhet med tre rådgivere, og jobbe tettere med ledelsen i forbundet.

– Nå blir jeg tettere på ledelsen og får et mye større ansvar for det strategiske fremover, og i tillegg har vi et kompakt kommunikasjonsteam som jeg skal følge opp. Vi har to superflinke medarbeidere på kommunikasjon, og jeg er sikker på at dette blir veldig bra.

Tidligere, i jobben som kommunikasjonsrådgiver, forteller han at han jobbet mye med prosjekter og innholdsproduksjon.

– Nå vil jeg jobbe mer med strategi inn mot valgkamp og inn mot de andre store oppgavene vi har fremfor oss.

– I tillegg har vi mange medlemmer som fortsatt rammes hardt av koronatiltakene - vi organiserer blant annet hotell og restauranter og mange utenlandske arbeidstakere innen bygg og industri - så det vil være stort behov for å gjøre godt arbeid med internkommunikasjon og også kommunisere opp mot myndigheter om hva slags behov våre medlemmer har. Her er det veldige allsidige og spennende oppgaver, avslutter han.

Powered by Labrador CMS