Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre snakker med journalister. På bildet er journalistene Bjørgulv Braanen, Thomas Spence og Kjetil Løset. T.v kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet Jarle Roheim Håkonsen. Foto: Vidar Ruud / NTB
Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre snakker med journalister. På bildet er journalistene Bjørgulv Braanen, Thomas Spence og Kjetil Løset. T.v kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet Jarle Roheim Håkonsen. Foto: Vidar Ruud / NTB

André Nerheim blir politisk rådgiver for Ap

– Vi skal få mer av den positive politikken Ap har ut til velgerne, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonssjef i Fellesforbundet, André Nerheim (44), blir politisk rådgiver for Arbeiderpartiet fram til høstens valg.

Det skriver FriFagbevegelse torsdag.

Nerheim starter i vikariatet den 15. februar, og skal fremover ha et hovedfokus på kommunikasjon både i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og opp mot ledelsen i partiet.

– Jeg har jobbet mange år i LO-systemet og da muligheten bød seg for meg om å få jobbe med kommunikasjon og formidle ut til vanlige arbeidsfolk, da skulle det ikke stå på meg, sier Nerheim til KOM24.

Han presiserer at det bare er et vikariat men at dette nok er «den mest spennende perioden i en kommunikasjon- og politikkinteressert persons liv».

– Jeg lever etter moren min sitt favorittbegrep: «målrettet galskap». En må tenke enkle innganger, kreativt, aldri bli usaklig og gjøre politikken tilgjengelig og forståelig for vanlige folk. Alle som jobber med kommunikasjon vet at det vanskeligste er å gjøre ting enkelt og forståelig, forteller han.

– Det blir spennende og noe nytt da jeg aldri har jobbet på Stortinget folk. Samtidig kjenner jeg mange av de dyktige som jobber der, så sånn sett blir det litt som å gå hjemmefra og komme hjem.

Han sier den største utfordringen blir å snu skuta.

– Vi skal få mer av den positive politikken Ap har ut til velgerne, mobilisere vanlige folk og nå frem med budskapet vårt. For det står ikke på politikken. Vi har mange flinke folk både sentralt og med Støre i front, sier han og legger til at han selv ønsker å jobbe både med regionale og lokale utspill da dette er områder som fortjener å løftes.

– Styrke oss

Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Jarle Roheim Håkonsen, er glad for å få et nytt tilskudd med på laget.

– Han skal styrke oss i arbeidet med å få fram politikken både på arbeidsfeltet og andre områder. Arbeid til alle er jobb nummer en for oss i valgkampen. Det blir også jobb nummer en for ham, sier Håkonsen til FriFagbevegelse.

Nerheim har tidligere jobberfaring fra både Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Tidligere har han vært tilknyttet LOs informasjonsavdeling, og han har også vært pressesjef i samme organisasjon. I to perioder har han vært knyttet til Ap som taleskriver og politisk rådgiver.

Powered by Labrador CMS