Fra venstre: Frida Marie Grande, Kristine Meek, Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum.
Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum.

Sannum og Bergestuen får kritikk av Pride-festival

«Arendal på skeiva» mener podkast-duoen løste opptaksproblemer på en dårlig måte.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 7. september var Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen på Streetfood Arendal for å holde live-podkast.

Seansen skulle spilles inn for å bli en episode av podkasten deres «Tut & Mediekjør». Etterpå oppdaget de derimot at noe var feil med opptaket.

Det skriver Agderposten.

Resultatet ble en 54 minutter lang episode der transaktivist Karoline Skarstein blir intervjuet av programlederne i starten, før resten av materialet fra Arendal blir borte. I panelet satt også Subjekt-redaktør Danby Choi og Synnøve Skeie Fosse i Agderposten.

Løsningen på problemet ble å hente inn Danby Choi til en egen samtale i studio i ettertid.

Arendal på skeiva betalte i overkant av 100.000 kroner for live-podkasten. De er ikke fornøyd med episoden som er lagt ut i ettertid. 

– Episoden som nå er tilgjengelig digitalt, demonstrer i praksis problemstillingen vi ville løfte. Det er polariserende mot ytterpunkter. Vi ønsket en dialog mellom nøye utvalgte deltakere. Ikke polarisering og debatt. Vi ba om en live podkast og ikke en sofaprat i Arendal, sier Hege Haraldsen, avtroppende leder for Arendal på skeiva, til Agderposten.

Svein Tore Bergestuen skylder på produsenten.

– Vi hadde et godt møte med Arendal på Skeiva i forkant og var enige om hva vi skulle forsøke å få til. Den store skrekken for alle som driver med lyd, er at opptakeren svikter. Det skjedde dessverre i Arendal. Eva og jeg er veldig lei oss for det, og har fortsatt ikke fått noe god forklaring fra dem som sto for teknikken, sier han til samme avis.

Vedkommende som sto bak det tekniske sier i samme sak at han ikke vet hva som gikk galt. Haraldsen mener likevel at situasjonen burde blitt løst på en annen måte.

Powered by Labrador CMS