– Potensielle kjøpere vil bli tilbudt muligheten til å betale for bilen ved å bytte inn kunst de allerede eier, sier kommunikasjonssjef i Polestar, Kristin Fjeld.
– Potensielle kjøpere vil bli tilbudt muligheten til å betale for bilen ved å bytte inn kunst de allerede eier, sier kommunikasjonssjef i Polestar, Kristin Fjeld.

Kvitt deg med kunst og få en bil

Polestar åpner for betaling med kunst.

Publisert

– Med dette initiativet ønsker vi å øke kjennskapen til Polestar, og hvem vi er. Vi liker å gjøre ting på nye måter og for oss er dette en kreativ inngang til en samtale med potensielle kjøpere av Polestar 1, skriver kommunikasjonssjef i Polestar Kristin Fjeld til KOM24.

Produksjonen av Polestar 1 avsluttes senere i år og selskapet ønsker å feire dette på en spesiell måte. Den svenske bilprodusenten åpner for at kunstnere og kunstsamlere kan handle Polestar 1 med kunst. Dette er et samarbeid med den internasjonalt ledende kunstrådgiveren Theodor Dalenson, samt de store auksjonshusene Sotheby’s og Philips.

Har du kunst til en verdi av 1.6 millioner, kan denne Polestar 1 bli din.
Har du kunst til en verdi av 1.6 millioner, kan denne Polestar 1 bli din.

– Kan bli tilbudt et direkte bytte

Dalenson har vært involvert i kunstverdenen som velgjører, og har vært styremedlem i institusjoner som Moderna Museet i Stockholm, Perez Miami Art Museum, Guggenheim Museum and Foundation, Aspen Art Museum og Americans for the Arts.

– Potensielle kjøpere vil bli tilbudt muligheten til å betale for bilen ved å bytte inn kunst de allerede eier. Listeprisen til Polestar 1 er (ca.) 1.6 millioner kroner (inkl mva). Om verdien av kunsten tilsvarer dette på tidspunktet for vurderingen, vil man kunne bli tilbudt et direkte bytte, opplyser Fjeld.

Kunstverkene må ha en samlet verdi på 1.6 millioner, og kan bestå av inntil tre kunstverk for å oppnå denne innbytteprisen.

Donerer eventuelle overskudd

– Jeg elsker ideen om å kjøpe en Polestar 1 med kunst. Bilen er spesiell, og vi ønsket å finne en unik måte å feire den før produksjonsavvikling. Den er håndlaget, unik og håndgripelig, omtrent som et kunstverk, sier CEO i Polestar Thomas Ingenlath i en pressemelding fra selskapet.

Polestar vil vurdere alle former for kunst, og inkluderer blant annet malerier, skulpturer, fotografier og installasjoner. Innkommende forslag vil bli vurdert av Dalenson, og dersom verket anses relevant, vil det motta et verdsettelsesestimat av de to store auksjonshusene Sotheby’s og Philips. Etter en periode med eierskap, er det Polestars intensjon å selge kunsten via ovennevnte auksjonshus eller gjennom forhandlerne som representerer kunstnerne.

– Hvis et kunstverk har steget i verdi, vil vi donere fortjenesten til et initiativ eller organisasjon som jobber innenfor Polestars fokusområder på klimabeskyttelse, åpenhet i bransjen eller inkludering, sier Kristin Fjeld.

Initiativet går fra 10. juni 2021-15. august 2021. Det er gjeldende for Europa og Nord-Amerika.

Powered by Labrador CMS