F.v. Thomas I. Tveteraas Helgø og Babak Behrad.

Trigger-Babak lager podkast om hvordan vi skal løse klimakrisen

– Vi vet vi må omstille oss, men ingen snakker om hvordan.

Publisert Sist oppdatert

– Alle jobber med bærekraft og digital transformasjon, men alle møter de samme utfordringene, enten de er i Oslo, Cape Town, Bangkok eller New York, sier Babak Behrad, i en pressemelding.

Han er strategisk planner i Trigger og satt med mange store spørsmål og trengte svar. Han tok derfor kontakt med eksperter innen fagområdene – og resultatet ble podkasten Reimagine.

– Vi vet vi må omstille oss, men ingen snakker om hvordan.

– Klarer det ikke

I den nye podkasten inviterer han inn gjester til å snakke om hvordan vi skal løse klimakrisen og andre utfordringer han også møter i jobben som planner i Trigger.

Behrad mener samfunnet har kjørt seg fast i et spor med så rigide modeller at vi ikke klarer å tenke nytt.

– Vi må omstille oss, men klarer det ikke. Jeg sier ikke at det er lett, men vi har ikke engang en diskusjon om hvordan vi skal få til den radikale endringen vi trenger, forklarer han.

Og det er nettopp dette Reimagine handler om. Podkasten er et samarbeid mellom Babak og Society Lab.

–Reimagine er en naturlig forlengelse av det vi som selskap jobber med, sier Thomas I. Tveteraas Helgø, i Society Lab.

Society Lab har som visjon å være en spydspiss for å få fart på utviklingen til en bærekraftig økonomi, gjennom å forsterke den sosiale kontrakten mellom næringsliv og samfunn.

Oppdager dype research-hull

I første episode gjester tidligere toppleder Jeremy Lent, podkasten. Han er nå radikal aktivist, forfatter og filosof.

– Han snakker om hvordan og hvorfor mennesker har distansert seg fra naturen gjennom 200 år, og at konstant vekst ikke er forenlig med et bærekraftig samfunn. I podkasten får du også høre hans formening om hvor veien bør gå videre, forklarer Behrad.

Arbeidet med podkasten har sendt Behrad ned i noen ganske dype research-hull. Etter at flere av gjestene hadde snakket om systemvitenskap, endte han opp på et studie i nettopp det. Kort tid etter dukket det opp nye produkter og arbeidsverktøy i Trigger.

Men det er imidlertid en annen episode som er opphavet til Behrads siste «besettelse». Denne episoden handler om biomimikk.

– Når folk hører den episoden, kommer de aldri til å se på naturen på samme måte igjen.

Reimagine slipper nye episoder annenhver uke og ledes av Behrad, og produseres av Society Lab.

Powered by Labrador CMS