Ingrid Solstrand (gründer av Mutual og leder for foreningen Bærekraftig Liv i Norge) og Brage Brenna-Lund (Co-gründer og daglig leder i Cure).

Byrået har kun menn i styret – skal være med å dele ut kvinnepris

Design- og digitalbyrået Cure fra Bergen skal kåre den beste kvinnelige gründeren i Vestland. Selv har byrået bare menn i styret.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at byrået Cure skal dele ut en pris til den beste kvinnelige gründeren i Vestland fylke

Prisutdelingen er et samarbeid mellom Bergensbyrået og Bergen Næringsråd. Juryen er satt sammen av gründere, rådgivere, og designere - med et flertall kvinner.

Selv har derimot Cure bare menn i sitt styre, skriver Shifter. Avisen har også undersøkt eierskapet i selskapet, og funnet ut at det er 95 prosent eid av menn.

– Vi har sovet i timen. Vi trengte en liten «wake-up-call». Vi har ikke tenkt på det, sier styreleder og partner i Cure, Truls-Petter Bergh, til Shifter.

Den siste tiden har flere påpekt at selskapets styre bare består av menn, og byrået forsikrer nå om at de nå vil bytte ut en av disse personene med en kvinne.

Bergh avviser også at dette er et forsøk på såkalt «genderwashing».

Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Monica Mæland, uttrykte stor entusiasme i forbindelse med prisutdelingen forrige uke.

Shifter har også spurt henne hva hun synes om kvinneandelen i Cure-styret. Hun svarer følgende:

– Vi i Bergen Næringsråd arbeider for likestilling og mangfold med og for alle våre medlemmer og har gjort det i mange år. Jeg har ikke vært kjent med kvinneandelen i Cures styre og ber om forståelse for at jeg ikke klarer å finne ut av dette en sen kveldstime. Men om det er tilfellet, er det selvsagt ikke godt nok. 

Powered by Labrador CMS