Går fra Norsk Lektorlag til Forleggerforeningen. Bjørgulv har bakgrunn fra kulturfeltet som utøver, men har også erfaring fra stillinger innen kulturadministrasjon og offentlig forvaltning

Bjørgulv Vinje Borgundvaag til Forleggerforeningen

Bjørgulv Vinje Borgundvaag starter i april i stillingen som samfunns- og myndighetskontakt i Forleggerforeningen. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef og politisk rådgiver i Norsk Lektorlag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere kommunikasjonssjef og politisk rådgiver, Bjørgulv Vinje Borgundvaag er ansatt i stillingen som samfunns- og myndighetskontakt hos Forleggerforeningen. Han starter i april. Han kommer fra Norsk Lektorlag hvor han har jobbet som kommunikasjonssjef og politisk rådgiver.

– Hans brede kompetanse og lange erfaring fra kultur og politikk vil styrke arbeidet med å skape robuste vilkår for litteraturen. Jeg er veldig glad for å få Bjørgulv Vinje Borgundvaag med på laget i Forleggerforeningen, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i Forleggerforeningen i en pressemelding.

Borgundvaag har erfaring fra stillinger innen kulturadministrasjon og offentlig forvaltning. Han har i tillegg bakgrunn fra kulturfeltet som utøver, og som kulturpolitisk rådgiver for Høyre på Stortinget før han ble statssekretær. I de siste årene har han ledet Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokjury, og har også engasjert seg for musikkfrivilligheten.

– Vi lever i en tid der vi ikke må undervurdere bøkenes betydning. Med mange kjappe skjermtilbud er det gledelig at lesingen øker. Men samtidig som Norge satser på dannelse og demokrati i skolen og i bibliotekene, stagnerer unges leseferdigheter litt. Det understreker hvor viktig det er at vi har et godt tilbud av norske bøker, sier Borgundvaag.

– Digitalisering og naturlig disrupsjon påvirker bokbransjen, og jeg gleder meg til å bidra til å styrke forlagsbransjen og vilkårene for bøker og litteratur, sier Borgundvaag.

Powered by Labrador CMS