Fonten er på engelsk, men har en åpen kildekode så andre kan ta initiativ til å utvikle den videre.
Fonten er på engelsk, men har en åpen kildekode så andre kan ta initiativ til å utvikle den videre.

Fonten endrer automatisk hatefulle ord til hensynsfulle ord – Nå har de vunnet pris

Utviklet font i samarbeid med ungdom for å bekjempe nettmobbing.

Publisert

– Vår ambisjon har vært at The Polite Type kan være med på å starte nyttige diskusjoner med barn og unge om hvordan krenkende språkbruk og digital mobbing påvirker de som blir utsatt for det. Å få en så betydningsfull annerkjennelse for vårt arbeid, motiverer oss videre i kampen mot netthat, sier country managing partner i TietoEVRY, Christian Pedersen i en pressemelding.

Sårende ord

Fonten The Polite Type er en digital skrifttype som skal bekjempe nettmobbing gjennom å automatiske skrive om sårende ord og erstatte dem med mer inkluderende ord. Fonten ble utviklet sammen med tenåringer fra ulike skoler i Finland, hvor hovedkontoret til TietoEVRY ligger.

Hensikten er å vekke en diskusjon om digital mobbing, og å involvere barn og unge i å fremme tiltak til hvordan skape en trygg digital oppvekst.

Nå har den vunnet priser.

The Polite Type mottok to priser under Red Dot Design Awards: Den mest prestisjefylte prisen «Best of the Best Award» for en spesielt innovativ og meningsfylt idé i kategorien Annonsering/Digital kampanje, og en Red Dot-Award i kategorien Typografi/Skrifttype.

I forlengelsen av prosjektet har TietoEVRY og Press – Redd Barna Ungdom denne våren holdt workshops hvor barn og unge har fått fremme egne forslag til tiltak mot nettmobbing og netthets.

– Enkle ideer er ofte de beste

På bakgrunn av disse workshops har det også blitt utarbeidet en rapport, hvor Press konkluderer med sine anbefalte tiltak. Rapporten ble overlevert stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen 26. august.

– Suksessen til The Polite Type viser at enkle ideer ofte er de beste. Det er også et eksempel på hvordan innovativ bruk av teknologi kan hjelpe oss å håndtere sosiale utfordringer. Gjennom å vinne den mest verdifulle Red Dot-prisen anerkjennes jobben vi har gjort for å bekjempe nettmobbing. Gjennom våre partnere vil vi fortsette det langsiktige arbeidet med ungdom og avansert ansvarlig bruk av teknologi, sier Kia Haring, direktør for kommunikasjon og bærekraft i TietoEVRY.

Powered by Labrador CMS