– Goods har valgt å ta spranget og rendyrke bærekraftprofilen. De våger å utfordre sine oppdragsgivere, og viser at bærekraft kan fungere kommersielt, sier juryleder Christin Mørch om vinneren.
– Goods har valgt å ta spranget og rendyrke bærekraftprofilen. De våger å utfordre sine oppdragsgivere, og viser at bærekraft kan fungere kommersielt, sier juryleder Christin Mørch om vinneren.

Goods vinner Jacob-prisen: – Norge trenger flere som dem, sier Jan Christian Vestre

Designbyrået vinnen den høyeste norske utmerkelsen for designere og arkitekter.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld annonseres vinneren av Jacob-prisen. I år er det designbyrået Goods som stikker av med den høythengende prisen, som deles ut av næringsminister Jan Christian Vestre.

– Det er inspirerende å se unge gründere som har bærekraft som selve fundamentet for virksomheten sin og som en integrert del av forretningsideen. Norge trenger flere som dem, sier næringsministeren, i en pressemelding.

Byrået får Jacob-prisen for sin høye designfaglige kompetanse, og for måten de bruker design som verktøy både for å skape mer bærekraftige løsninger, og for å få forbrukere til å velge disse løsningene.

Bærekraft med designkvalitet

– Goods har valgt å ta spranget og rendyrke bærekraftprofilen. De våger å utfordre sine oppdragsgivere, og viser at bærekraft kan fungere kommersielt. Denne måten å forene estetikk og etikk på gjør Goods til et forbilde for en hel bransje, sier juryleder Christin Mørch.

Goods er et byrå innen grafisk design, produktdesign og merkevarebygging. Grunnleggerne, Sandro Kvernmo og Mathias Hovet, møttes da de begge jobbet i Heydays, og sammen etablerte de Goods i 2019 for å satse fullt og helt på bærekraftig emballasjedesign og produktutvikling.

Designbyrået hylles for at de kombinerer kompromissløs satsing på bærekraft med designkvalitet av ypperste merke.

Jacob-prisen er den høyeste norske utmerkelsen for designere og arkitekter, og deles årlig ut av Design og arkitektur Norge (DOGA). Prisen er oppkalt etter den første mottakeren, gullsmed Jacob Tostrup Prytz.

Powered by Labrador CMS