Bergenseren Christine Fløysand skal jobbe for Climeworks i Norge.

Hun skal drive med politisk påvirkning for Climeworks i Norge

Christine Fløysand er ansatt som Policy and Governmental Affairs Manager for Climeworks i Norge.

Publisert

I april kom nyheten om at sveitsiske Climeworks har fått støtte fra Enova til å gjennomføre en forstudie, med mål om å etablere Norges første anlegg for å fange CO2 direkte fra luften, eller en «karbonstøvsuger», som noen har beskrevet det som.

Selskapet spesialiserer seg på karbonfangst, og nå ansetter de også sin første medarbeider i Norge.

Med erfaring fra DNV, Innovasjon Norge og de siste ti årene som bærekraftkonsulent, falt valget på Christine Fløysand som deres nye Policy and Governmental Affairs Manager i Norge.

– Vi er veldig glade for å ha fått Christine med på laget. Med henne får vi en erfaren norsk medarbeider med et brennende engasjement for grønn teknologi og for å bekjempe klimaendringene. Det vil hjelpe oss med å realisere planene om å etablere et anlegg i Norge, sier Daniel Nathan, direktør for prosjektutvikling i selskapet, i en pressemelding.

Fløysand selv beskriver Climeworks som et fremoverlent teknologiselskap.

– De har levert verdens første prosjekter med en helt ny teknologi, fått det til å virke og er nå i skaleringsfasen. Det er helt vilt spennende å få være med på, sier hun.

Hun mener de må få fart på jobben med å ta ned de nasjonale utslippene i Norge.

– Dersom Norge skal nå klimamålene må det sterke insentiver til for fjerning av CO2 fra luft inntil markedet premierer karbonfangst ordentlig. Jeg vil jobbe for at fangst av CO2 fra luft – DAC – blir en del av Norges klima- og industristrategi, og for å få på plass de nødvendige insentivene, avslutter hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS