Emil Tan Engeset er kirkens nye kommunikasjonsdirektør.

Emil Tan Engeset er ny kommunikasjonsdirektør i kirken

– En av våre viktigste oppgaver fremover er å synliggjøre en folkekirke som engasjerer og er tilgjengelig for folk og lokalsamfunn.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en drømmemulighet hvor jeg får jobbe med både tro og kommunikasjon i en spennende brytningstid, sier Engeset, i en pressemelding.

Han har vært nestleder i avdelingen siden 2020, og er ny kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet i Den norske kirke.

– Jeg ønsker at folk opplever en kirke som er der for dem i både gode og dårlige tider, og som er åpen for alle uavhengig av bakgrunn. Jeg gleder meg til å jobbe med samarbeidspartnere og dyktige kollegaer i min nye rolle.

En viktig oppgave

Han har vært nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt de siste tre årene. Siden oktober har han vært konstituert som kommunikasjonsdirektør.

Engeset mener kirken har stor relevans i folks liv.

– Den norske kirke er en av landets viktigste institusjoner og betyr mye for folk over hele landet. Kirkens budskap er alltid relevant. Det både utfordrer, samler og gir håp til oss som mennesker. En av våre viktigste oppgaver fremover er å synliggjøre en folkekirke som engasjerer og er tilgjengelig for folk og lokalsamfunn.

Han har tidligere jobbet med politisk kommunikasjon og prosjektledelse på Stortinget og i partiorganisasjon.

Har verdifull ballast

Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen er svært glad for å få Engeset med på laget.

– Emil er en strategisk og visjonær kommunikator som klarer å løfte kirkens budskap i ulike kanaler. Hans bakgrunn og erfaring fra politisk arbeid er en verdifull ballast. I årene han har jobbet hos oss har han vist seg som en solid rådgiver og god kommunikator både innad og utad.

Engeset blir avdelingsdirektør i en avdeling med åtte ansatte, som samarbeider med kommunikasjonsrådgivere i hele kirken. Avdelingen har det overordnede ansvar for kikens kommunikasjon til 3,5 millioner medlemmer og internkommunikasjon til flere tusen ansatte og frivillige.

Engeset tar over etter Ingeborg Dybvig, som har vært kommunikasjonsdirektør siden 2015. I oktober i fjor gikk hun over i en stilling som programdirektør for arbeidet med kirkelig organisering og utvikling.

Powered by Labrador CMS