Ved å delta i «Support the #RefugeeOlympicTeam»-kampanjen blir seerne en del av heiagjengen til utøverne som i tillegg til å inspirere en hel verden med sitt pågangsmot, representerer over 80 millioner fordrevne mennesker verden over

OL i Tokyo: Ny kampanje skal få TV-seerne til å støtte flyktninglag

Flyktninglaget er klare for OL. Discovery+ og Eurosport oppfordrer seerne til å vise sin støtte og bli deres «hjemmepublikum».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kampanjen «Support the #RefugeeOlympicTeam» skal få TV-seerne til å vise sin støtte til Det olympiske flyktninglaget under OL i Tokyo.

– Discovery+ og Eurosport ønsker å samle fans over hele kloden til å heie frem flyktninglaget, til støtte for både formålet og flyktningene selv, sier Sophie Long, visepresident for markedsføring i Discovery Sport i en pressemelding.

Målet med kampanjen er å gi utøverne følelsen av å ha sitt eget «hjemmepublikum». Det kan enkelt gjøres ved å sende dem støttende og oppmuntrende meldinger i sosiale medier.

Tøff vei til OL

For 29 av deltakerne under sommerens OL har veien til mesterskapet vært tøffere enn for de aller fleste. De er nemlig flyktninger, og skal konkurrere for EOR – som er betegnelsen for IOCs eget Refugee Olympic Team.

Nå håper TV-rettighetshaver Discovery at folk der hjemme vil trykke flyktningene til sitt bryst og vise dem at verden heier på dem.

Seerne kan heie ved å bruke hashtagen #refugeeolympicteam på Twitter og TikTok, i tillegg til egne Instagram-stickers og en Snapchat-linse på de respektive plattformene. Noen av meldingene vil dukke opp i sendingene på discovery+ og Eurosport, og i Discoverys sosiale medier-kanaler. Som rettighetshaver av OL i Tokyo 2020 vil discovery+ være det eneste stedet hvor alle utøverne på Det olympiske flyktinglaget kan følges direkte.

29 utøvere – representerer over 80 millioner.

Under sommerens OL i Tokyo har IOC samlet hele 29 utøvere til å representere Det olympiske flyktninglaget. Troppen inkluderer toppidrettsutøvere fra 11 forskjellige land, og de skal konkurrere i en rekke ulike disipliner.

Ideen om et eget flyktninglag oppstod i forkant av OL i Brasil i 2016, som en følge av den globale flyktningkrisen som pågikk. Ti utøvere ble plukket ut til å delta i lekene i Brasil, flyktninger fra landene Syria, Sør-Sudan, Etiopia og Den demokratiske republikken Kongo.

– Flyktninglaget til IOC representerer kjernen i det lekene handler om, og IOC fortjener en stor takk for å gi utøverne sjansen til å utfordre grensen for hva som er mulig, sier Long i pressemeldingen.

Det er IOCs Olympic Solidarity-program som står bak tiltaket Det olympiske flyktninglaget. Utøverne får ikke bare hjelp frem mot kvalifiseringen til Tokyo 2020, de blir også støttet for å kunne satse videre og bygge en fremtid i etterkant av lekene.

Powered by Labrador CMS