Ellen Katrine Kristensen har tatt med seg familien fra Oslo til Førde. Nå prøver hun å etablere seg med eget byrå i den lille byen.
Ellen Katrine Kristensen har tatt med seg familien fra Oslo til Førde. Nå prøver hun å etablere seg med eget byrå i den lille byen.

Ellen forlater byråbransjen i Oslo og starter opp for seg selv i «Norges styggeste by»

– Det er bedre å angre på noe jeg gjorde enn å sitte og tenke på hva jeg skulle ha gjort.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Ellen Katrine Kristensen til KOM24.

Hun har nylig tatt med seg familien fra Oslo til Førde i gamle Sogn og Fjordane fylke.

– Jeg har alltid trodd at jeg skulle bo i Oslo i hele mitt liv og aldri flytte hjem igjen. Men så blir mann voksen og får barn og tenker, søren jeg skulle ikke ha flyttet hjem igjen?, sier hun.

Designer som er glad i strategi og konsepter

Og det gjorde hun. Hun tok med seg mann og barn og flyttet til Førde, hvor mannen kommer fra og har nå etablert sitt eget design og merkevarebyrå, Primus motor.

Det var Firda som først skrev om det nyopprettede firmaet.

Kristensen, som opprinnelig er fra Gaupne, har utdannet seg i Bergen og Australia, men har de siste 15 årene jobbet i design og byråbransjen i Oslo der hun har vært innom selskap som Rethink Studio, Reactor og Grid branding. Hun har og brukt tiden i hovedstaden til å ta en mastergrad på BI i Executive master of management.

– Jeg er designer, men liker og det strategiske og konseptutvikling. Jeg merker at våre kunder kommer ofte fra en handelshøyskolebakgrunn, og så kommer byråsiden fra kreativ bakgrunn og snakker et annet språk. Og så skal vi snakke sammen, sier hun

Kristensen sier hun savnet å ha den tyngden det gir å snakke det språket de på kundesiden gjør.

– Det er en kompetanse som få på byråsiden har og jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere gjør det, sier hun.

Kristensen og familien tok steget og flyttet til hjemtraktene i fjor sommer, et halvt år etter skjema.

– Jeg fikk kalde føtter og trakk i bremsen. Men etter et halvt år og der jeg måtte bli ferdig med Oslo-livet og byråverden som er der, flyttet vi ,sier hun.

Den første tiden på ny plass gikk med til å etablere seg og hun tok oppdrag og gjorde prosjekter gjennom kontaktene sine.

– Jeg har ikke stresset med det og jeg har brukt tid på å finne ut at det er dette jeg vil, sier hun.

For som med flyttingen fra Oslo, tok det henne litt tid å lande på at det faktisk var dette hun ville, så det tok tid før hun turte å registrere sitt eget selskap. Men etter å ha blitt motivert av de rundt seg, tok hun steget ut og registrerte eget selskap i januar.

– Kan være lettere i en liten by

Hun sier det er en spennende tid og mener det skal være et marked for hennes tjenester i Førde og peker på at det blir etablert bedrifter og ting blir både bygd og skapt i området.

– Førde ser på seg selv som handelsbyen. Det skjer ting her, men så gjenstår det å se om jeg klarer å utnytte mulighetene som ligger i dette, sier hun.

Hun mener selv at det hun er best på er merkevareutvikling og konseptutvikling.

– Jeg er og veldig opptatt av tjenestedesign. For meg som har jobbet mye med retail og branded enviroments, er jeg opptatt av hvordan er er kundeopplevelsen, kundereisen når en bruker en tjeneste, eller i en butikk eller restaurant. Hvordan fungerer det. Om ikke kunden opplever det som en god opplevelse vil de ikke være fornøyd med produktet ditt og forbli bruker, peker hun på.

Rådgiving og prosjektledelse vil og være tjenester hun tilbyr.

Kristensen mener det kan være lettere å starte opp for seg selv i en liten by enn i Oslo.

– I storbyen har du de store, etablerte selskapene og de store merkevarene på kundesiden. Men det er vanskeligere å starte opp for seg selv for du skal konkurrere i et landskap som er satt og folk er lenger unna. På en mindre plass er det kanskje færre kunder, men de er bare en telefonsamtale unna og det går på word of mouth. Det er en unik måte å få fatt i kunder på og man kan være mer delaktig i det som skjer, sier hun.

Ikke nervøs

Hun sier det hun har satt i gang nå er kjempespennende, men hun er ikke nervøs.

– Jeg gleder meg. Dette er veldig kjekt og jeg liker å få ting til å skje. Jeg er så voksen at jeg vet jeg har noe å komme med. Det jeg kjenner mest på er forventningspresset jeg gir meg selv, for jeg likar å få til det jeg begynner på. Og det er litt skummelt å skulle gjøre dette selv. Men aller mest gleder jeg meg, for det er kjekt og jeg får masse energi av å drive med dette her, sier hun.

Hun kaller det for et sunt lite press hun har på seg selv, for det hadde jo vært mye lettere å sett på stillingsannonsene i distriktet og heller søkt på en jobb.

– Det er bedre å angre på noe jeg gjorde, enn å sitte å tenke på hva jeg skulle ha gjort, sier hun.

Powered by Labrador CMS