Marie Havnen i aksjon

Marie har hatt kometkarriere innenfor journalistikken Nå bytter hun side

–Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det sier Marie Havnen (33) til KOM24.

Når det står 2021 på kalenderen har hun hatt sin foreløpig siste dag på jobb i journalistikken og er klar for å begynne i stillingen som kommunikasjons og strategidirektør i Lotteri- og stiftelsestilsynet i Førde.

Ansvarlig redaktør etter fire år

– Jeg har av og til tenkt på hvordan det er å ikke jobbe i avisbransjen, at det hadde vært spennende å prøve noe annet. Utan at jeg har gjort noe med det, for jeg har hatt det så bra der jeg har vært, sier Havnen til KOM24.

Men så kom denne ledige stillingen i hjembyen hennes.

– Desto mer jeg så på den, dess mer tenkte jeg at det så spennende ut og at det hadde vært kjekt å søke, sier hun.

Havnen har hatt en kometkarriere i lokalavisen Firda etter at hun begynte der i et sommervikariat i 2010. Hun begynte på fulltid i avisen i 2014 og allerede i 2018 ble hun pekt ut som konstituert ansvarlig redaktør etter at den daværende redaktøren plutselig sluttet. Etter at den nye redaktøren var på plass gikk hun over i en stilling som utviklingsredaktør i avisen.

– Jeg kunne nok ha vært der i mange år ennå og fått nye utfordringer og spennende ting å gjøre, sier hun.

Men så dukket altså denne stillingsutlysningen opp for henne.

Visste knapt om Lotteritilsynet

– Jeg visste ikke veldig mye om Lotteritilsynet fra før av, så jeg måtte måtte lese meg litt opp og forhøre meg litt om jobben. Da fikk jeg øynene opp for en stor jobb, sier hun.

Lotteritilsynets hovedkvarter i Førde.

– Den ligger i Førde, rett utenfor døren. Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier hun.

Hun overtar jobben etter Anne-Mette Hjelle, som gir seg etter ti år i stillingen.

Havnen kom hjem til Førde etter endt studier i Bergen, sommeren 2014, for å ta en sommerjobb i lokalavisen. Hun skulle bare være hjemme den sommeren og så skulle hun til Oslo eller Bergen. Men så viste det seg at det var jobbmuligheter hjemme.

– Da jeg fikk fast jobb tenkte jeg at jeg skulle teste denne plassen skikkelig, sier hun.

I Lotteritilsynet får hun jobbe med både kommunikasjon og strategi.

I kommunikasjonsavdelingen blir de tre personer. Jobben blir omfattende og spennende.

LES OGSÅ: Statsministerens egne kommunikasjonsfolk gikk mot PSTs råd på farlig Irak-besøk

Liker å være sjef

– Det som trigger meg er at de som bruker oss skal finne informasjonen de trenger på en enkel og god måte. Det skal være lett å finne fram på nettet og vi skal bruke et godt språk, sier hun.

På strategibiten skal hun ta med seg sine erfaringer fra Firda og jobbe sammen med hele ledergruppen og videreutvikle strategien til hele tilsynet med rundt 70 ansatte.

Havnen sier at det som kan bli utfordrende i den nye jobben blir å sette seg inn i fagfeltet til Lotteritilsynet. Men også det å sette seg inn i kommunikasjon på en annen måte enn det hun hittil har gjort som journalist.

– Jeg kan nok ta med meg mye av det jeg har lært og bruker i dag, men det er likevel et nytt fagfelt. Så jeg skal få nok å holde fingrene i, sier hun.

– Liker du å være sjef?

– Jeg liker å lede og å få ting gjort, se endringer, prioritere ressurser, holde hodet kaldt og å gjøre beslutningene, sier hun.

Som sjef får hun og personalansvar. Det ser hun på som noe av det mest utfordrende med å være leder.

LES OGSÅ: Denne kommunen lykkes i sosiale medier: – Snakker det språket folk snakker

Gruer seg litt til å slutte

– En ting er å være god i faget, en annen ting er å være flink med folk og å finne sin lederstil. Sånn sett gleder jeg meg til å bli kjent med de jeg skal jobbe med, finne ut hvordan vi skal jobbe godt i lag. Det handler jo om å kommunisere med de jeg skal lede og, sier hun.

Nå går det mot slutten i Firda og det er bare dager igjen før hun slutter. Det har hun blandede følelser for.

– Jeg gruer meg litt for å slutte. Jeg har så gode kollegaer her og jeg har vært så engasjert i det jeg driver på med, at jeg tror ikke jeg helt skjønner at jeg ikke skal jobbe i Firda lenger før jeg går ut dørene her, sier hun.

Sjefen til Marie Havnen blir Atle Hamar, som er direktør i Lotteritilsynet. Han sier Havnen merket seg ut som en svært god kandidat med svært gode referanser. Han trekker særlig fram Havnens erfaringer på det digitale som en fordel hun tar med seg inn i jobben.

Atle Hamar, Lotteritilsynet.

– Den digitale sfæren er det enormt viktig for oss å være til stede på, den kunnskapen har Marie, sammen med alderen til å skjønne den digitale sektoren, sier han.

Hamar sier det er enormt viktig for de å ha en god kommunikasjonsstab.

– Det handler om tunge sektorer som pengespill og stiftinger. Krisepakker og momskompensasjon blir delt fra oss. Da er det utrolig mye tøft kommunikasjonsarbeid knytt til det, sier Hamar.

– Marie var en veldig god rekruttering for oss og det blir veldig kjekt å få henne i staben, sier han.

LES OGSÅ: Gir hjemvendte studenter godtepose og ber de holde seg hjemme og se på Netflix i julen

Powered by Labrador CMS