Halvparten av russen har aldri med seg kondomer, derfor deler nå Farmasiet ut gratis beskyttelse i russetiden.
Halvparten av russen har aldri med seg kondomer, derfor deler nå Farmasiet ut gratis beskyttelse i russetiden.

Her deler de ut gratis kondomer til russen 

I en undersøkelse svarte halvparten av russen at de aldri har med seg kondomer. Det ønsket Farmasiet å gjøre noe med.

Publisert

– For veldig mange er sex en naturlig del av russetiden. Men basert på tallene ser vi at det er et behov for å minne om viktigheten av kondombruk når såpass mange slurver. Derfor bestemte vi oss for, i samarbeid med RFSU, å dele ut kondomer til russen, sier Helena Dokken, markedssjef i Farmasiet, og legger til: 

– Vårt mål er å minne russen på å ta ansvar for sin seksuelle helse, og forhåpentligvis bidra til å redusere forekomsten av kjønnssykdommer og uønskede graviditeter. Russen tok velvillig imot kondomer, så forhåpentligvis husker de også å bruke de. 

Det kommer fram i en pressemelding fra dem.

I en undersøkelse gjennomført blant russ av Respons Analyse for Farmasiet i 2022, svarte 3 av 10 russ at de har hatt eller kommer til å ha ubeskyttet sex i russetiden. 

Hele 27 prosent svarte at de ikke har med seg kondom, selv om de vet at de kommer til å ha sex. 19 prosent mente også at de ofte glemmer prevensjon når de er beruset. 

I samarbeid med RFSU delte Farmasiet ut kondomer på Russens dag på Tusenfryd. 

– Russen trenger ikke mer kjeft, heller en påminnelse om å beskytte seg, sier markedssjefen.

Dokken i Farmasiet, tror ikke årets russekull skiller seg nevneverdig ut og sikter til tall fra Folkehelseinstituttet som viser at det vært en økning i kjønnssykdommer de siste årene. 

I 2023 fortsatte den sterke økningen fra 2022 i antall personer meldt smittet av gonoré. Tallene på personer meldt smittet av syfilis og hiv økte også.

– Russen får sannsynligvis nok av kjeft og velmenende råd fra før av. Vi tror det er bedre å være til stede der russen er og gi de en vennlig påminnelse om hvorfor det er viktig å huske på å beskytte seg, avslutter Dokken.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS