Generalsekretær i Plan Norge, Kari Helene Partapuoli.

Plan Norges Instagram-konto er deaktivert for godt

Plan Norges Instagram-konto er blitt deaktivert for godt, fordi den angivelig ikke følger Metas retningslinjer for fellesskapet.

Publisert

Plan Norges Instagram-konto er blitt deaktivert for godt, fordi den angivelig ikke følger Metas retningslinjer for fellesskapet.

Det skriver organisasjonen selv på Facebook.

– Noen mer detaljert forklaring enn det har vi ikke fått, og anken ble avvist etter kort tid, opplyser organisasjonen. 

Innsamling til nødhjelp i Gaza stoppet

Deres siste innlegg på plattformen handlet om invasjonen av Rafah, og hadde en rekkevidde på over 45.000 og over 10.000 likerklikk før kontoen ble deaktivert.

– Instagram er en viktig kanal for oss for å nå ut til våre støttespillere og andre som er interessert i Plans arbeid. Vi hadde også en aktiv innsamling til nødhjelp i Gaza som nå er stoppet, deler Plan videre og skriver: 

– Vi håper det er mulig å løse problemet og blir takknemlig for alle tips som kan bidra. I mellomtiden kan dere følge oss på Facebook og LinkedIn.

Innhold om Gaza blokkeres

Til KOM24 svarer generalsekretær Kari Helene Partapuoli i en e-post:

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men det er skummelt at en så viktig kanal for oss kan bli stengt så raskt og på en måten som ikke gir oss noen mulighet til å vite med sikkerhet hva som er årsaken. Det innebærer også at innsamlingsarbeidet vårt blir stoppet. 

– Vi har samlet inn mye penger til Gaza via Instagram og har delt mye innhold om krigen. Det eneste vi vet er at både vi og andre har fått annonser med innhold om Gaza blokkert tidligere og at vi har hatt problemer med å publisere innhold om samme tema. Vi håper ikke det er medvirkende til at kontoen er blitt stengt, men så lenge vi ikke vet kan vi bare spekulere.

KOM24 har forsøkt å komme i kontakt med Meta, men har ikke fått svar innen saken ble publisert.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS