Daglig leder i First House, Per Høiby i front. Bak står partner og styreleder Geir Arne Drangeid. Bildet er fra da Drangeid ble ansatt i selskapet

First House har tatt ut over 40 millioner i utbytte de siste fem årene, og gjør det «fantastisk bra» under korona

Til tross for pandemien kan aksjonærene likevel ta ut 12 millioner i utbytte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

First House varslet i sitt årsregnskap for fjoråret at de kom til å ta «vesentlig mindre utbytte enn normalt» til tross for et godt økonomisk 2019.

Dette på grunn av COVID-19-pandemien, så de skulle være rustet til å møte eventuelle inntektsnedganger for 2020.

Gode penger til aksjonærene

I sum har First House i løpet av de fem siste årene tatt utbytte på over 43 millioner kroner.

Selv om årets utbytte blir mindre enn aksjonærene kunne tatt ut, betyr ikke det at de lider noen nød av den grunn. Selskapet tok i år ut 12 millioner kroner i utbytte.

Daglig leder Per Høiby, som eier 7,73 prosent av aksjene i selskapet, mottok i år et utbytte på nesten 1 million kroner (937 911 kr).

Det samme gjelder blant annet styreleder Ketil Lindseth, styremedlem Geir Arne Drangeid og partnere og seniorrådgiverne Sigbjørn Aanes og Cecilie Ditlev-Simonsen.

Aksjonærene utgjøres av partnerne i selskapet, i tillegg til flere av de øvrige ansatte.

Utbytte de siste fem årene:

20192018201720162015
12 133 40012 955 1646 900 0004 192 9096 902 000

Tall hentet fra byråets årsregnskap de siste fem årene.

– Fantastisk bra

Tall fra regnskapet viser at byrået i 2019 omsatte for 126 millioner kroner, med en byråinntekt på 108 millioner kroner. Selskapet hadde et resultat før skatt på 30,4 millioner og en solid driftsmargin på hele 22 prosent.

Byråinntekten ga en gjennomsnittsomsetning for selskapets 33 rådgivere på 3,25 millioner kroner.

– Nå har det gått noen måneder og vi nærmer oss slutten på 2020. Kan du si noe om hvordan dette «koronaåret» har gått for First House?

– Tatt situasjonen i betraktning har det gått fantastisk bra. Det har vært en imponerende innsats fra alle de ansatte. Så er vi har så klart avhengig av våre mange gode kunder som stadig vekk kommer tilbake fordi vi leverer god kvalitet, sier Høiby.

Som de aller fleste her i landet har de ansatte jobbet hjemmefra.

– Vi har stort sett jobbet på hjemmekontor i hele år og vi forberedte oss allerede i januar til det. Det tror jeg er én av grunnene til suksessen, forteller First House-sjefen.

– 2020 går inn i historiebøkene som et annerledes-år. Hva er dine forventninger til året som kommer?

– Min forventning er først og fremst at alle de bransjer som er blitt særlig utsatt kommer tilbake til normalen så fort som mulig neste år. Jeg håper virkelig at vi får en situasjon der alle de som har mistet jobbene sine kan komme tilbake i jobb og jeg håper det skjer tidlig i løpet av neste år, sier han.

Cecilie Ditlev-Simonsen har vært partner i First House siden 2017 og tjener godt på det. Bildet er fra da Ditlev-Simonsen var konserndirektør i Gjensidige.
Powered by Labrador CMS