Bengt-Eigil Ruud har fått fast jobb i Forbrukerrådet.
Bengt-Eigil Ruud har fått fast jobb i Forbrukerrådet.

Bengt-Eigil Ruud er ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet

Bytter til fast jobb i det offentlige etter tøff start på eget firma.

Publisert Sist oppdatert

– Det betyr vel at jeg har klart å gi et godt inntrykk og har løst oppgavene mine på en tilfredsstillende måte som vikar, skriver Ruud i en epost til Kom24 og Medier24.

Den tidligere NRK-journalisten har det siste halvåret vært i tilsvarende stilling i et vikariat, og da det ble lyst ut en fast stilling i høst var det til slutt han som ble tilbudt jobben.

Lang erfaring fra NRK-sporten

Han tror det var en fordel å ha fått vist seg fram, men var slett ikke sikker på å nå igjennom nåløyet vurdert mot mange sterke søkere.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av arbeidsplassen og kollegaene, skriver den nyansatte, som synes det har vært veldig rart å begynne på en ny arbeidsplass i en tid da hjemmekontor er arbeidssted og Teams er der en treffer folk.

Ruud jobbet i NRK-sporten fra 1997 til 2013 før han etter et kort opphold på nyhetsdesken forflyttet seg igjen i NRK-systemet – til distriktskontoret i Østfold. Han har vært reporter, vaktsjef, redaksjonssjef, sportskommentator og programleder/anker i radio og TV. Etter 22 år i NRK sa Østfoldingen opp jobben hos kringkasteren våren 2019 uten å ha noen annen jobb å gå til.PP

– Jeg hadde veldig lyst til å prøve noe annet i løpet av et langt arbeidsliv, og tenkte at det snart var siste sjanse til å bytte.

LES OGSÅ: Kruse Larsen etablerer det nordiske byrået NorthCom

Opplevde bråstopp i oppdragene

Med en sluttpakke som sikret inntekt en stund, tenkte han at han skulle klare seg, skriver Ruud, som fylte 50 år i høst.

- Jeg fikk en ok start på enkeltpersonforetaket Bru kommunikasjon, men som så mange andre opplevde jeg en bråstopp i oppdragene da koronaen traff oss.

Da dukket altså muligheten for et vikariat i Forbrukerrådet opp, og med fast jobb samme sted ser den ferske kommunikasjonsrådgiveren lyst på fremtiden.

-Det er utrolig inspirerende å jobbe i en organisasjon som hver dag jobber til beste for oss alle, og jeg stortrives i samspillet mellom politikk, rettigheter og kommunikasjon.

LES OGSÅ: Norske PR-topper i Huawei vil ikke svare om de vurderer å si opp etter avsløring

Powered by Labrador CMS